Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

ILIE BOLOJAN:"Miza votului de duminică este că România poate să scape de PSD"

A.I.
Politică /

Ilie Bolojan

Ilie Bolojan

Preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că miza turului doi al alegerilor prezidenţiale de duminică este votul prin care ţara noastră poate să scape de PSD, "partidul care are încorporat cele mai multe din tarele comunismului", informează Agerpres.

"Vom opta între două persoane şi între două direcţii diferite pentru România. Pentru orice om care urmăreşte scena politică din România, fără să facem calificări privind-o pe doamna Dăncilă, cred că este evident că dl Klaus Iohannis este, de departe, cel mai potrivit să fie ales în continuare în funcţia de preşedinte al României şi să reprezinte, aşa cum a făcut şi până acum, România, cu demnitate, în exterior, să susţină o direcţie bună de dezvoltare a acestei ţări şi politici publice care generează modernizarea ţării", a afirmat Ilie Bolojan.

Liderul PNL Bihor a precizat cele două direcţii majore, reprezentate de cei doi candidaţi la alegerile prezidenţiale, în turul doi: România care se modernizează şi România care rămâne în urmă.

Pe de o parte, a spus el, candidatul Klaus Iohannis a definit ce înseamnă România care se modernizează, România normală, în care garanţia îndreptării spre prosperitate este apartenenţa la Uniunea Europeană ce garantează accesul la pieţe economice, o politică externă suprapusă peste politica UE, cu o politică de securitate bazată pe parteneriatul cu SUA şi pe apartenenţa militară la blocul NATO, care susţine întărirea armatei europene, dar nu în afara NATO, cu relaţii civilizate cu toţi vecinii.

"Acesta este drumul pe care România ar trebui să-l urmeze pentru a recupera cât mai rapid întârzierile pe care le avem", a subliniat Bolojan.

De cealaltă parte, candidatul Viorica Dăncilă reprezintă, a precizat Bolojan, România care rămâne în urmă.

"La 30 de ani de la Revoluţie, beneficiem de o energie cinetică începută cu votul de la europarlamentare, plus referendumul, prin care şase milioane de români au arătat că vor o justiţie normală în ţară. Vin alegerile prezidenţiale, urmează localele şi parlamentarele, ocazie ca această energie a modernizării să depăşească o zonă critică şi, într-adevăr, să se creeze condiţiile pentru ca România să scape de balastul rămas din regimul comunist. Este o realitate că PSD a guvernat peste 20 de ani din aceşti 30 de ani în România şi că, indiferent cât ar dori liderii lui să spună altceva, este partidul care are încorporate cele mai multe din tarele comunismului", a declarat Ilie Bolojan.

Liderul PNL Bihor a enumerat aceste tare ca fiind: sistemul de pile şi relaţii de la PCR (favorizând nepotismul şi incompetenţa), preluarea instituţiilor în proprietatea partidului, credinţa că oamenii partidului sunt deasupra legii (tendinţe de modificări ale legilor în beneficiul infractorilor), statul umflat (care consumă resurse în defavoarea investiţiilor), preluarea minciunii şi a fricii, ca instrumente de conducere.

"Doamna Viorica Dăncilă, creaţia lui Liviu Dragnea, este exponent al acestui sistem. Şi cred că oamenii tineri, care înţeleg încotro trebuie să meargă România, sunt conştienţi că votul de duminică este forţa cu care ei pot să arunce acest balast peste bord. Este o ocazie foarte importantă ca să aducem moştenirea comunistă acolo unde îi este locul, la un procent cât mai mic. Iar România, fără PSD, să scape de acest balast şi să existe condiţiile modernizării. Asta este, de fapt, esenţa votului de duminică: votul prin care România poate să scape de PSD," a declarat Bolojan.

El a mai adăugat că electorii nu trebuie să considere că este de la sine înţeleasă câştigarea alegerilor de către Klaus Iohannis.

"Da, este o premisă foarte de clară de la care pornim. Dar nu e totuna câţi oameni se vor prezenta la vot. Pentru că noi credem că nu votul în sine este o problemă, ci prezenţa la vot şi ideea că oricum Iohannis va câştiga. Forţa votului este în mâinile oamenilor şi fac apel la toţi concetăţenii noştri să participe la vot şi să voteze pentru România care se modernizează, pentru România normală şi, bineînţeles, pentru România fără PSD. Deci un vot raţional pentru Klaus Iohannis", a conchis Bolojan.

Preşedintele PNL Oradea, Florin Birta, viceprimar al municipiului, a declarat că, în urma numeroaselor întâlniri cu cetăţenii, feedback-ul a fost unul pozitiv pentru candidatul PNL la prezidenţiale, dar a subliniat că prezenţa la vot este importantă.

Viceprimarul Mircea Mălan a afirmat că impresia pe care şi-a făcut-o în campanie este că "oamenii simt o nevoie pronunţată de normalitate", deoarece "s-au săturat de gâlceavă şi de ceartă, aşteaptă responsabilitate de la oamenii politici, să fie reprezentaţi corespunzător şi aşteaptă rezolvare la problemele lor concrete."

Opinia Cititorului ( 7 )

 1. Adevarat !

  un om un vot

  o sa scape Romania de Klaunus mai degraba

  Cu cianura, gloante, grenade, dinamita ati incercat? Ca doar sunteti in razboi cu poporul roman nepenelist si neiohanist. Jigodiilor!!!

  1. Daca ai scris in limba poporului din care faci parte eu sint foarte mindru de tine. Mai ramine sa scrii din nou dupa ce te uiti in oglinda. Poate atunci iti vine si uzul ratiunii. Animalule !

  De ce nu va duceti voi PNL (PDL) unde va este locul, adica in istorie? Deabia ati inceput sa va prefaceti ca guvernati ca ati adus criza in tara! Unde sunt specialistii si capacitatile cu care va laudati? Ca vad numai gioarse in frunte cu catu si mandolina!

  1. Da mă EU, ai dreptate. Nu că în PSD, oameni klumea : Viorica, Fifor, Olguța. Cred că mă mut pe PSD, că prea au mulți specialiști, și nu gioarse ca in PNL.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie