Gala BURSA 2019Gala BURSA 2019

Ilie Năstase, condamnat definitiv

I.Ghe
Ziarul BURSA #Politică /

Fostul tenismen a primit o pedeapsă de 9 luni şi 10 zile de închisoare cu amânarea executării sub supraveghere pe timp de 2 ani 

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat, ieri, definitiv pe Ilie Năstase la 9 luni şi 10 zile de închisoare cu amânarea executării pedepsei, pentru că a condus sub influenţa alcoolului.

Judecătorii au dispus şi un termen de supraveghere de 2 ani, perioadă în care Ilie Năstase nu are voie să conducă niciun autovehicul pentru care este nevoie de permis.

La ultimul termen, care a avut loc în iunie, Ilie Năstase le-a mărturisit judecătorilor că regretă faptele, iar avocatul fostului tenismen a solicitat reducerea pedepsei pronunţată de prima instanţă.

Avocatul lui Ilie Năstase a solicitat două luni de închisoa-re cu amânarea executării pedepsei pentru sustragere de la prelevarea de probe biologice şi 10.000 de lei amendă penală, pentru conducerea cu permisul suspendat. Apărătorul a afirmat şi că infracţiunile comise de acesta nu reprezintă pericol social, că pedeapsa trebuie raportată la persoana fiecărui individ şi că, uzând de recunoaşterea vinovăţiei, Ilie Năs-tase conştientizează faptele, repercusiunile acestora şi le regretă.

De asemenea, apărarea lui Ilie Năstase a reiterat că, indiferent de cine este el în spaţiul public şi de realizările sale, pedeapsa trebuie raportată la o persoană de 73 de ani, care îşi admite vinovăţia.

De cealaltă parte, procurorul de şedinţă a criticat primul verdict, pe care l-a catalogat ca fiind nelegal şi netemeinic. El a amintit că, deşi avea reţinut permisul de conducere, Ilie Năstase a continuat să conducă. Procurorul a susţinut că acest comportament denotă lipsa de respect faţă de normele legale şi trebuie sancţionat corespunzător.

Faptele pentru care a fost condamnat Ilie Năstase au fost săvârşite în 25 mai 2018. În jurul orei 04:45, pe Şoseaua Nordului, în zona Ambasada Chinei, poliţiştii Brigăzii Rutiere l-au oprit pe acesta pentru un control. Întrucât se afla într-o vizibilă stare de ebrietate, fostului tenismen i s-a solicitat să fie testat cu aparatul alcooltest, moment în care a devenit recalcitrant, a adresat injurii poliţiştilor, motiv pentru care a fost încătuşat şi condus la sediul INML pentru recoltare de probe biologice. Acolo a fost verificat cu etilotestul, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. După testare, agenţii de poliţie i-au pus în vedere că este obligat să ofere probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, dar a refuzat, considerând că testarea cu aparatul etilotest este suficientă.

Înainte de a se urca la volan, după cum el însuşi a recunos-cut, Năstase a consumat băuturi alcoolice, respectiv trei beri, două pahare de vin şi un pahar de şampanie. În aceeaşi zi, la câteva ore distanţă, Ilie Năstase a fost prins din nou de poliţişti, de această dată în timp ce conducea, fără permis, un scuter. Fostul sportiv fusese la spital pentru a fi examinat întrucât a fost încătuşat şi acuza dureri ale încheieturilor mâinilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Cei care il condamna pe Ilie Nastase ar trebui sa se intereseze mai intai ce a facut Ilie Nastase pentru aceasta tara. Apoi sa se gandeasca la ce au facut ei pentru aceasta tara. Si sa traga concluziile.

    Se scrie tenisman , nu tenismen.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS