Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Ilie Năstase, condamnat definitiv

I.Ghe
Ziarul BURSA #Politică /

Fostul tenismen a primit o pedeapsă de 9 luni şi 10 zile de închisoare cu amânarea executării sub supraveghere pe timp de 2 ani 

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat, ieri, definitiv pe Ilie Năstase la 9 luni şi 10 zile de închisoare cu amânarea executării pedepsei, pentru că a condus sub influenţa alcoolului.

Judecătorii au dispus şi un termen de supraveghere de 2 ani, perioadă în care Ilie Năstase nu are voie să conducă niciun autovehicul pentru care este nevoie de permis.

La ultimul termen, care a avut loc în iunie, Ilie Năstase le-a mărturisit judecătorilor că regretă faptele, iar avocatul fostului tenismen a solicitat reducerea pedepsei pronunţată de prima instanţă.

Avocatul lui Ilie Năstase a solicitat două luni de închisoa-re cu amânarea executării pedepsei pentru sustragere de la prelevarea de probe biologice şi 10.000 de lei amendă penală, pentru conducerea cu permisul suspendat. Apărătorul a afirmat şi că infracţiunile comise de acesta nu reprezintă pericol social, că pedeapsa trebuie raportată la persoana fiecărui individ şi că, uzând de recunoaşterea vinovăţiei, Ilie Năs-tase conştientizează faptele, repercusiunile acestora şi le regretă.

De asemenea, apărarea lui Ilie Năstase a reiterat că, indiferent de cine este el în spaţiul public şi de realizările sale, pedeapsa trebuie raportată la o persoană de 73 de ani, care îşi admite vinovăţia.

De cealaltă parte, procurorul de şedinţă a criticat primul verdict, pe care l-a catalogat ca fiind nelegal şi netemeinic. El a amintit că, deşi avea reţinut permisul de conducere, Ilie Năstase a continuat să conducă. Procurorul a susţinut că acest comportament denotă lipsa de respect faţă de normele legale şi trebuie sancţionat corespunzător.

Faptele pentru care a fost condamnat Ilie Năstase au fost săvârşite în 25 mai 2018. În jurul orei 04:45, pe Şoseaua Nordului, în zona Ambasada Chinei, poliţiştii Brigăzii Rutiere l-au oprit pe acesta pentru un control. Întrucât se afla într-o vizibilă stare de ebrietate, fostului tenismen i s-a solicitat să fie testat cu aparatul alcooltest, moment în care a devenit recalcitrant, a adresat injurii poliţiştilor, motiv pentru care a fost încătuşat şi condus la sediul INML pentru recoltare de probe biologice. Acolo a fost verificat cu etilotestul, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. După testare, agenţii de poliţie i-au pus în vedere că este obligat să ofere probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, dar a refuzat, considerând că testarea cu aparatul etilotest este suficientă.

Înainte de a se urca la volan, după cum el însuşi a recunos-cut, Năstase a consumat băuturi alcoolice, respectiv trei beri, două pahare de vin şi un pahar de şampanie. În aceeaşi zi, la câteva ore distanţă, Ilie Năstase a fost prins din nou de poliţişti, de această dată în timp ce conducea, fără permis, un scuter. Fostul sportiv fusese la spital pentru a fi examinat întrucât a fost încătuşat şi acuza dureri ale încheieturilor mâinilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cei care il condamna pe Ilie Nastase ar trebui sa se intereseze mai intai ce a facut Ilie Nastase pentru aceasta tara. Apoi sa se gandeasca la ce au facut ei pentru aceasta tara. Si sa traga concluziile.

    Se scrie tenisman , nu tenismen.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS