Abonament gratuit

Illycaffe preia distribuitorul său de pe piaţa britanică

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Illycaffe preia distribuitorul său de pe piaţa britanică

Producătorul italian de cafea premium Illycaffe şi-a cumpărat distribuitorul din Marea Britanie, semnalând astfel, încrederea în piaţa Regatului Unit, în ciuda incertitudinilor generate de viitorul acesteia în Uniunea Europeană.

Achiziţia reprezintă o schimbare pentru grupul deţinut de familia Illy, care s-a concentrat pe creşterea organică de la fondarea sa în 1933, potrivit Reuters.

Termenii financiari ai afacerii nu au fost daţi publicităţii.

Illycaffe, care produce şi vinde un amestec format din nouă soiuri de cafea Arabica, a informat că va achiziţiona divizia Euro Food Brands, care îi vinde produsele în Marea Britanie de mai bine de 25 de ani. Euro Food Brands distribuie la nivel internaţional produse alimentare, inclusiv supele Campbell's şi pastele Barilla în Marea Britanie.

"Achiziţia semnalează intenţia Illycaffe de a continua să investească în Regatul Unit, în pofida incertitudinilor legate de Brexit", a declarat directorul executiv al companiei italiene, Massimiliano Pogliani, adăugând: "Prin internalizarea distribuţiei vom putea să conducem în mod direct dezvoltarea brandului Illy şi să extindem relaţia pe care o avem cu clienţii din Marea Britanie".

Luna trecută, preşedintele Illycaffe, Andrea Illy, afirma, citat de Reuters, că grupul pe care îl conduce vrea să-şi accelereze creşterea şi ar putea lua în considerare un parteneriat strategic în vederea extinderii reţelei sale de distribuţie, care are 259 de magazine.

Grupul Illy include compania Illycaffe, care este condusă de Andrea Illy, şi câteva branduri mai mici care nu au legătură cu piaţa cafelei, administrate de fratele lui Andrea, Riccardo.

Illycaffe vinde zilnic până la 7 milioane de cafele în restaurante şi cafenele. Anul trecut, compania italiană a realizat vânzări de 483 milioane de euro, cu 5% mai mari faţă de 2017, dacă este luat în calcul un curs valutar constant. Profitul de bază ajustat a sporit cu 10,7% în 2018, la 75,3 milioane de euro, potrivit Euronews.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS