IMM-urile pot depune din nou cereri pe programul IMM Invest Plus

F.D.
Miscellanea / 11 decembrie 2023

IMM-urile pot depune din nou cereri pe programul IMM Invest Plus

FNGCIMM aduce la cunoştinţa publicului prelungirea perioadei de depunere a cererilor pentru Programul IMMINVEST PLUS până la data de 22 decembrie 2023, ora 23:59, dată până la care, prin intermediul platformei online www.imminvest.ro, poate fi accesat un plafon suplimentar de 4,1 miliarde de lei alocat pentru garantarea celor mai avantajoase credite de investiţii şi capital de lucru destinate IMM-urilor, conform unui comunicat de presă al organizaţiei.

Suplimentarea a fost decisă de Guvernul României ca urmare a epuizării plafonului iniţial de 7 miliarde lei alocat Programului IMM INVEST PLUS, pentru continuarea programului pe componentele IMM INVEST ROM NIA, AGRO IMM INVEST, IMM PROD şi GARANT CONSTRUCT.

Decizia a fost luată pentru a veni în întâmpinarea nevoilor exprimate atât de mediul de afaceri cât şi de sistemul bancar, în contextul în care Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a acordat 7391 de garanţii în valoare de peste 6,2 miliarde lei, susţinând finanţări de aproximativ 7 miliarde lei, utilizând integral plafonul de garantare stabilit iniţial de Guvern pentru implementarea Programului IMM INVEST PLUS şi a componentelor acestuia în anul 2023.

Noul plafon va asigura accesul la măsurile din schema de ajutor de stat pentru încă 4.500 de firme, extinzând astfel posibilitatea acordării de ajutoare de stat pentru aproximativ 31.000 de companii până la finalul anului.

Procesul de înscriere este facil şi se realizează prin intermediul platformei www.imminvest.ro. Beneficiarii eligibili trebuie să acceseze secţiunea dedicată IMM INVEST, IMM PROD sau GARANT CONSTRUCT şi să urmeze câţiva paşi simpli pentru a încărca documentele solicitate.

Programul IMM INVEST PLUS 2023

Schema de ajutor de stat IMM INVEST PLUS, în valoare de 695,75 milioane de euro, reprezintă cel mai mare sprijin financiar aprobat la nivel european care are ca principal obiectiv susţinerea IMM-urilor, continuarea şi dezvoltarea activităţii lor, a întreprinderilor cu capitalizare de piaţă medie, permiţând păstrarea locurilor de muncă existente, crearea de noi locuri de muncă, investiţii, plata impozitelor, contribuţiilor şi altor taxe datorate bugetului de stat şi celorlalte bugete.

Ajutoarele de stat sunt acordate sub forma de garanţii pentru împrumuturi, dobânzi subvenţionate pentru o perioada de 12 luni şi comisioane 0 pe toata perioada de derulare a creditelor pe toate cele 6 componente: IMM INVEST ROM NIA, AGRO IMM INVEST, IMM PROD, GARANT CONSTRUCT, INNOVATION şi RURAL INVEST.

Pentru acordarea de garanţii, Ministerul Finanţelor a pus la dispoziţie un plafon de garantare pentru anul 2023 în valoare de 24,3 miliarde lei.

Faţă de programele anterioare, Guvernul României a ajustat acest nou program ca răspuns la solicitările mediului de afaceri, rezultând următoarele caracteristici principale:

Procentul de garantare este de până la 90% din valoarea împrumutului;

Dobânzile aferente creditelor garantate sunt subvenţionate 100% pe o perioadă de 12 luni de către stat, prin Ministerul Finanţelor;

Costuri scăzute de finanţare, cu marje maxime cuprinse între 0,75% şi 2,5% peste ROBOR 3M;

Acordarea posibilităţii refinanţării creditelor de investiţii, inclusiv a celor acordate în cadrul Programului anterior.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5970
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2177
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8238
Gram de aur (XAU)Gram de aur298.9173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb