Împăratul Japoniei a susţinut primul său discurs aniversar din domnia de patru ani

D.T.
Internaţional / 23 februarie

Împăratul Japoniei a susţinut primul său discurs aniversar din domnia de patru ani

Împăratul Naruhito al Japoniei a susţinut astăzi primul său discurs aniversar în public de când a urcat pe tron în urmă cu aproape patru ani, după amânări cauzate de pandemia de COVID-19, informează Agerpres.

"Mulţi oameni se confruntă cu greutăţi în viaţa de zi cu zi în contextul pandemiei şi al creşterii preţurilor", a declarat împăratul Naruhito, potrivit unei transcrieri a discursului său susţinut într-o conferinţă de presă astăzi, cu ocazia zilei sale de naştere.

"Inima mea este îndurerată când mă gândesc la oamenii aflaţi în situaţii vulnerabile, care sunt în vârstă, care au dizabilităţi sau care au nevoie de sprijin, precum şi la oamenii aflaţi în sărăcie şi la copiii lor. Dar există şi ceva încurajator, iar eu sunt recunoscător să ştiu că există şi mulţi alţi oameni care îi sprijină pe cei aflaţi în situaţii vulnerabile", a adăugat împăratul nipon.

Apariţiile publice ale împăratului cu ocazia aniversării sale reprezintă o tradiţie anuală în Japonia, însă acest eveniment a fost anulat începând din 2020 din cauza pandemiei de coronavirus. Luna trecută, Naruhito a reluat şi tradiţia discursului imperial cu ocazia Anului Nou, pentru prima dată de la declanşarea pandemiei de COVID-19, în contextul în care Japonia a relaxat restricţiile antiepidemice, iar societatea niponă şi-a reluat activităţile obişnuite.

La evenimentul de astăzi, Naruhito a fost însoţit de soţia lui, împărăteasa Masako, fiica lor Aiko, în vârstă de 21 de ani, fratele său, prinţul moştenitor Akishino, soţia şi fiica acestuia, şi toţi membrii familiei imperiale au purtat măşti sanitare.

"Sunt foarte bucuros că ziua mea de naştere este sărbătorită în faţa publicului pentru prima oară", a declarat Naruhito, la Palatul Imperial.

În aceeaşi conferinţă de presă, suveranul nipon şi-a exprimat recunoştinţa profundă pentru împărăteasa Masako, care şi-a petrecut mai mult de jumătate din viaţă alături de el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9578
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6350
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1130
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7669
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.6639

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro