ÎN 2015,Sameday Courier a înregistrat o creştere a veniturilor cu 25%

Adina Lateş
Companii /

Sameday Courier (simbol bursier SDAY), primul operator românesc de curierat listat pe Bursa de Valori Bucureşti pe piaţa AeRO, a anunţat o creştere majoră a veniturilor realizate în 2015. Astfel, veniturile înregistrate de Delivery Solutions SA, compania care operează brandul Sameday Courier, au fost mai mari cu peste 25% faţă cele din anul precedent, ajungând la 8,60 milioane lei (în comparaţie cu cele 6,88 milioane lei contabilizate în 2014), potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Conform sursei citate, această dezvoltare organică s-a bazat pe un model de business eficient, având în vedere că nu a avut niciun impact asupra activelor circulante şi, implicit, asupra cash-flowului companiei, care s-au păstrat la acelaşi nivel din anul 2014.

"Este o creştere sănătoasă, aşezată pe mai mulţi piloni. Unul dintre ei este creşterea generală a pieţei de curierat, dublată de o reaşezare a acestei industrii după dispariţia sau evoluţiile unor jucători. Evoluţia Sameday Courier reprezintă o creştere peste media pieţei", a declarat Lucian Baltaru, General Performance Manager al Sameday Courier.

Rata de profit realizată de companie în anul 2015 a fost de 5,5%, după ce profitul brut a ajuns la 460 de mii de lei anul trecut. Creşterea profitului s-a produs în condiţiile în care compania a realizat investiţii operaţionale importante. Ca urmare a acestor investiţii, s-a înregistrat o creştere semnificativă a activelor imobilizate, care au trecut de la 192 de mii lei în 2014 la 423 de mii lei în 2015. De asemenea, capitalurile proprii au crescut cu un procent de peste 4%, ajungând la o valoare de 580 de mii de lei.

"Pentru acest an ne propunem venituri totale de 11 milioane lei şi un profit brut de 1,6 milioane lei în urma investiţiilor făcute în anul 2015. Astfel, estimăm că Sameday Courier va atinge o rată de profit de 14,5% în 2016, în condiţiile în care rata de profit normalizată pentru anul 2015 a fost de 8,2%", a spus Lucian Baltaru, General Performance Manager.

Potrivit managementului executiv al companiei, la Sameday Courier vor continua investiţiile semnificative în tehnologie, pentru a susţine evoluţia solidă a business-ului. "Avem în vedere să continuăm extinderea operaţiunilor pe platforma Lokko - unde am trecut de cifra de 50.000 de comenzi procesate, să facem în permanenţă up-grade-uri la sistemele software utilizate de noi, dar şi investiţii pe zona de hardware, acestea constând în palm-uri şi imprimante mobile, proiect demarat anul trecut", a mai afirmat Baltaru.

În prezent, capitalizarea bursieră a Delivery Solutions SA este de 7,6 milioane lei, preţul pe acţiune fiind de 7,6 lei. Volumul tranzacţiilor realizate cu acţiuni Sameday Courier până în acest moment este de 1,12 milioane lei, cu o medie zilnică de 7.900 lei. Free-float-ul (cota din capital disponibilă spre tranzacţionare în mod public, în cadrul unei burse de valori) a depăşit 12 procente.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS