ÎN 2019:Cerere record de spaţii de birouri şi noi zone de interes pentru companii

C.B.
Companii /

Marius Şcuta

Marius Şcuta

Companiile au închiriat anul trecut în Bucureşti aproape 390.000 metri pătraţi de spaţii de birouri, cererea totală consemnând cel mai ridicat nivel din ultimii 9 ani. Faţă de 2018, cererea totală din Bucureşti a crescut cu 16%, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Zona Expoziţiei a atras aproape 15% din cererea totală de spaţii de birouri înregistrată anul trecut în Bucureşti, intrând astfel în top 5 zone preferate de companii pentru a-şi localiza birourile, la foarte mică distanţă de Centru-Vest, zona cu cea mai mare dinamică din ultimii 3-4 ani.

Marius Şcuta, head of Office Department JLL România, declară: " Devine din ce în ce mai evidentă nevoia pieţei de a se extinde şi în alte zone din Bucureşti mai puţin aglomerate din punct de vedere al traficului. După cum vedem, companiile continuă să prefere zona ultracentrală şi centrală din Bucureşti, care oferă cele mai bune conexiuni de transport în comun şi vizibilitate foarte bună, însă cele pentru care costurile din centru sunt prea mari, explorează zone noi, mai puţin aglomerate, precum Expoziţiei sau Centru-Sud, intrate în atenţia dezvoltatorilor de doar câţiva ani. "

Potrivit sursei citate, în 2019 au fost finalizate în Bucureşti 10 proiecte de birouri însumând aproape 275.000 metri pătraţi, aproape dublu faţă de 2018 (141.000 metri pătraţi).

Astfel cele mai multe livrări au avut loc în Centru-Vest, urmată de Floreasca - Barbu Văcărescu şi Vest.

La nivel naţional au fost închiriaţi aproape 470.000 metri pătraţi de spaţii de birouri, din care cererea netă, respectiv contracte noi şi extinderi ale suprafeţelor deja existente, a reprezentat cea mai mare pondere.

Pe domenii de activitate, de departe cea mai mare pondere a cererii pentru spaţii de birouri la nivel naţional a venit dinspre sectorul de IT&C.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay

ENGLISH SECTION

more articles

Conferinţele Teatrului Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS