ÎN 2019LafargeHolcim se aşteaptă la încetinirea vânzărilor şi la profitabilitate mai ridicată

Ziarul BURSA #Internaţional /

LafargeHolcim se aşteaptă la încetinirea vânzărilor şi la profitabilitate mai ridicată

LafargeHolcim, unul dintre cei mai mari producători mondiali de ciment, se aşteaptă la o încetinire a vânzărilor şi la o profitabilitate mai ridicată, în 2019, conform Reuters, prelucrată de Agerpres.

Compania franco-elveţiană estimea­ză o creştere a vânzărilor de 3-5% anul viitor, faţă de un avans de 4-6% previzionat pentru acest an, în urma vânzărilor de active şi a fluctuaţiilor de curs valutar.

Profitul recurent înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare va fi de cel puţin 5% în 2019, faţă de un obiectiv de 3-5% în 2018.

Directorul general Jan Jenisch a prezentat recent noul plan strategic, ce vizează o creştere anuală a cifrei de afaceri cuprinsă între 3% şi 5%, o creştere anuală a profitului operaţional de cel puţin 5%, o îmbunătăţire a fluxului de numerar până la peste 40% şi un randament al capitalului investit de peste 8%.

Performanţa LafargeHolcim în 2018 arată că strategia a dat roade, structura companiei a fost simplificată, iar LafargeHolcim este în grafic pentru a-şi reduce cheltuielile cu 400 de milioane de dolari, a afirmat, ieri, Jan Jenisch.

Compania Lafarge a devinit LafargeHolcim după fuziunea din anul 2015. La momentul respectiv a vândut unităţile de producţie din România către producătorul Irlandez CRH, acest proces fiind necesar din punct de vedere al concurenţei pe acest segment de piţă.

În prezent compania deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, 13 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate şi trei terminal de ciment în Bucureşti. Compania are aproximativ 800 de angajaţi.

Activităţile grupului LafargeHolcim România sunt acum structurate în cadrul companiei Holcim România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie