Abonament gratuit

ÎN 2019: Turiştii nerezidenţi au cheltuit, în România, 6,89 miliarde lei

I.M.
Miscellanea /

Turiştii nerezidenţi au cheltuit, în România, 6,89 miliarde lei

Numărul de turişti nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective a fost, în 2019, de 2,669 milioane, iar cheltuielile acestora au însumat 6,895 miliarde lei, potrivit datelor publicate, marţi, de Institutul Naţional de Statistică (INS), care arată că anul trecut turiştii nerezidenţi sosiţi în România au cheltuit în medie 2.583 lei de persoană.

Numărul total de nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective în trimestrul IV 2019 a fost de 563.700, cheltuielile acestora însumând 1,41 miliarde lei.

"Afacerile (inclusiv participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii) au reprezentat principalul motival sejurului petrecut de către 54,0% dintre turiştii nerezidenţi sosiţi în România în trimestrul IV 2019, cheltuielile acestora reprezentând 56,7% din total. 46% dintre turiştii nerezidenţi sosiţi în România în trimestrul IV 2019 au călătorit în scop particular, în principal pentru vacanţe (66%) şi pentru vizitarea prietenilor şi rudelor (16,4%)", informează INS.

Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanţe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratament medical, religie, tranzit şi alte activităţi.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (50,6%), fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus (93,4% din totalul cheltuielilor pentru cazare).

Cheltuielile turiştilor nerezidenţi în restaurante şi baruri au fost de 17,4%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 14%. Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături, 42,7% au fost destinate alimentelor şi băuturilor, iar 34,4% cadourilor şi suvenirurilor. Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 48,1% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru acces în parcuri de distracţii, târguri, cazinouri, săli de jocuri mecanice au reprezentat 48,7% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Din totalul nerezidenţilor sosiţi în România, 53,1% şi-au organizat sejurul prin agenţii de turism,iar 27,1% şi-au organizat singuri sejurul. Principalul mijloc de transport utilizatpentru a sosi în România a fost avionul, folosit de 83,3% din numărul total de turişti, în timp ce 10,9%au utilizat autoturisme proprii, 4,6% autocare şi autobuze, iar 1,2% au sosit cu alte mijloace de transport (tren, ambarcaţiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.).

Afacerile (inclusiv participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii) au reprezentat principalul motival sejurului petrecut de către 54,5% dintre turiştii nerezidenţi sosiţi în România în anul 2019, cheltuielile acestora reprezentând 57,5% din total.

45,5% dintre turiştii nerezidenţi sosiţi în România în anul 2019 au călătorit în scop particular, în principal pentru vacanţe (68,2%) şi pentru vizita rudelor şi prietenilor (10,3%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanţe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratament medical, religie, tranzit şi alte activităţi.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (49,9%), fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus (92,2% din totalul cheltuielilor pentru cazare). Cheltuielile turiştilor nerezidenţi în restaurante şi baruri au fost de 17,9%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 13,1%.

Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături 45% au fost destinate alimentelor şi băuturilor, iar 32,9% cadourilor şi suvenirurilor.

Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 52,1% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru acces în parcuri de distracţii, târguri, cazinouri, săli de jocuri mecanice au reprezentat 39,6% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Din totalul nerezidenţilor sosiţi în România, 48,6% şi-au organizat sejurul prin agenţii de turism, iar 32,3% şi-au organizat singuri sejurul. Principalul mijloc de transport utilizat pentru a sosi în România a fost avionul, folosit de 80,7% din numărul total de turişti, în timp ce 11%, au utilizat autoturisme proprii, 6,8% autocare şi autobuze, iar 1,5% au sosit cu alte mijloace de transport (tren, ambarcaţiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS