ÎN 2020:Atacurile cibernetice, întreruperea activităţii şi schimbările legislative, în topul riscurilor invocate de companii

A.I.G.
Miscellanea / 14 ianuarie 2020

Atacurile cibernetice, întreruperea activităţii şi schimbările legislative, în topul riscurilor invocate de companii

Topul riscurilor de care companiile globale se tem în 2020 este condus de incidentele cibernetice, acestea fiind urmate de pericolul de întrerupere a activităţii şi de schimbările legislative şi de reglementare, arată rezultatele studiului Allianz Risk Barometer, informează Agerpers.

Conform rezultatelor raportului, circa 39% dintre experţii chestionaţi au pus pe primul loc în ierarhia riscurilor atacurile cibernetice, asta după ce în urmă cu şapte ani acest factor se poziţiona pe locul 15 în top, cu doar 6% dintre răspunsuri. Incidentele cibernetice sunt principalul risc la adresa companiilor din Austria, Belgia, Franţa, India, Africa de Sud, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Elveţia, Marea Britanie şi SUA.

"O încălcare a confidenţialităţii datelor de dimensiuni semnificative - care implică peste un milion de înregistrări compromise - generează în medie costuri de 42 milioane de dolari, în creştere cu 8% faţă de anul precedent. Cererile de răscumpărare sunt doar o parte a problemei: companiile pot suferi pierderi majore ca urmare a indisponibilităţii datelor, sistemelor sau tehnologiilor critice, ca urmare a unei erori tehnice sau a unui atac cibernetic", notează sursa citată.

Pe locul secund în topul riscurilor la adresa companiilor la nivel global se situează riscul de întrerupere a activităţii, în timp ce 27% dintre cei intervievaţi consideră schimbările legislative şi de reglementare sunt pe locul 3. De altfel, în privinţa acestui din urmă risc sunt invocate tarifele vamale, sancţiunile, Brexit-ul şi protecţionismul.

Un alt risc invocat de către companiile globale se referă la schimbările climatice (locul 7 cu 17% dintre răspunsuri), în special pe fondul preocupărilor tot mai mari pe marginea războiului comercial SUA - China, Brexit şi încălzire globală. De altfel, litigii legate de schimbările climatice care vizează marii poluatori au fost deja înregistrate în 30 de ţări, majoritatea în SUA, arată Allianz Risk Barometer.

Totodată, cercetarea Allianz relevă faptul că din ce în ce mai multe companii se simt tot mai expuse la impactul direct sau indirect al revoltelor, tulburărilor civile sau al atacurilor teroriste. "Anul trecut au fost remarcate escaladări ale revoltelor civile în Hong Kong, Chile, Bolivia, Columbia şi Franţa, care au avut ca rezultat daune materiale, întreruperea activităţii şi pierderi de venit atât pentru companiile locale, cât şi pentru companiile multinaţionale, în condiţiile în care magazinele au fost închise timp de câteva luni, clienţii şi turiştii nu au mai beneficiat de servicii sau angajaţii nu au putut merge la muncă din cauza lipsei de siguranţă", se menţionează în concluziile raportului de specialitate.

Potrivit sursei citate, aproape jumătate dintre companiile chestionate (49%) au indicat o creştere a pagubelor materiale ca fiind cea mai mare ameninţare, în condiţiile în care sunt invocate creşterea nivelului mării, severitatea secetelor, furtunile aprige şi inundaţiile masive.

În plus, companiile sunt îngrijorate de impactul operaţional (37% dintre răspunsuri), care ar putea însemna relocarea facilităţilor de producţie, precum şi de impactul potenţial de piaţă şi reglementare (35%, respectiv 33% dintre răspunsuri).

Studiul anual privind riscurile globale la nivelul companiilor derulat de Allianz Global Corporate & Speciality (AGCS) include opiniile unui număr de 2.718 de experţi din peste 100 de ţări, inclusiv directori generali, manageri de risc, brokeri şi specialişti în asigurări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sistemul bancar după un an de pandemie”
Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

22 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9253
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1431
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7465
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.9350

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro