ÎN 2021Dr. Fischer Dental a înregistrat o cifră de afaceri de peste 10 milioane de lei

G.D.
Piaţa de Capital / 27 mai

Dr. Antoaneta Fischer, fondatoarea Dr. Fischer Dental

Dr. Antoaneta Fischer, fondatoarea Dr. Fischer Dental

Dr. Fischer Dental este o companie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul DENT, a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 10,6 milioane de lei (2,14 milioane de euro), în creştere cu 14,7% comparativ cu 2020, conform unui comunicat remis redacţiei. Această evoluţie a fost susţinută de creşterea numărului total de comenzi înregistrate de laborator, în contextul reluării activităţii economice, până la un nivel apropiat de cel pre-pandemic.

Potrivit sursei citate, pe lângă sporirea cu 14,2% a comenzilor primite de laborator, anul 2021 a adus şi o creştere cu 25,8% a numărului mediu de comenzi per client, ceea ce atestă gradul de satisfacţie a clientelei Dr. Fischer Dental, atât din ţară, cât şi din străinătate.

Ponderea vânzărilor pe pieţele externe din veniturile companiei a înregistrat o creştere semnificativă, contribuind la consolidarea pe piaţa fragmentată a serviciilor de tehnică dentară din România şi integrarea business-ului pe verticală.

"Rezultatele obţinute sunt în acord cu estimările anunţate de noi în memorandumul de listare şi demonstrează performanţa echipei, prin munca depusă întregul an. Am promis că vom accelera creşterea şi am început deja demersurile în privinţa implementării planurilor noastre de dezvoltare. Am crescut ponderea vânzărilor către export din totalul veniturilor companiei, aşa cum ne-am propus, şi am pus bazele deschiderii unui laborator în Germania, care ne va ajuta să ne extindem vânzările pe cea mai mare piaţă a serviciilor dentare din Europa. Echipa noastră, alcătuită din specialişti de top, mulţi dintre ei fiind alături de noi de 15-20 de ani, tehnologia ultra-performantă cu care lucrăm şi materialele de înaltă calitate pe care le folosim ne permit să realizăm lucrări protetice complexe şi diversificate, la cele mai înalte standarde, într-un timp foarte scurt şi la preţuri competitive. Activăm pe o nişă de piaţă cu un potenţial uriaş, atât în ţară, cât şi pe plan extern, cu premise foarte bune de creştere şi în viitor, iar rezultatele obţinute ne fac să fim optimişti în continuare", a declarat Dr. Antoaneta Fischer, fondatoarea Dr. Fischer Dental.

Coroanele şi punţile dentare au înregistrat o creştere cu 20% în 2021 vs. 2020 ca valoare, iar încasările privind protezele dentare au crescut cu 13% în aceeaşi perioadă.

Laboratorul Dr. Fischer produce toate tipurile de lucrări protetice, realizând produse inovatoare care aduc un plus de valoare, precum coroanele de Zirkoniu monolit/multi-layer care prezintă numeroase avantaje pentru triada formată din pacient - medic stomatolog/cabinet - tehnician dentar (laborator), cum ar fi: calitate estetică şi morfo-funcţională mai bună, timpi de producţie mai scurţi şi capacitate de producţie mai mare.

La începutul acestui an, în urma atragerii de finanţare de la investitori, compania a deschis un laborator în Dusseldorf, Germania, de unde oferă cabinetelor stomatologice germane, direct pe teritoriul lor, servicii şi lucrări protetice la o calitate înaltă şi cu livrare rapidă. În plus, laboratorul asigură un acces mai facil la pieţe din ţări învecinate, precum Belgia, Ţările de Jos şi Franţa, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

01 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9461
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7286
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9311
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7088
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.0029

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro