În 2021, românii au apelat de două ori mai mult la asigurările voluntare de sănătate

G.D.
Miscellanea / 28 septembrie 2022

Sursa foto: www.pixabay.com

Sursa foto: www.pixabay.com

Românii au utilizat anul trecut asigurările voluntare de sănătate de peste 620.000 de ori, dublu în comparaţie cu 2020, potrivit unei analize UNSAR, informează un comunicat remis redacţiei. În acelaşi timp, valoarea totală a serviciilor medicale plătite anul trecut de către companiile de asigurări (indemnizaţii) în baza acestor poliţe a fost cu 31% mai mare decât în 2020, adică peste 280 milioane lei. Aceşti bani au acoperit costuri cu serviciile medicale de care au avut nevoie cei care şi-au încheiat o asigurare voluntară de sănătate, sume care, aşadar, nu a mai fost necesar să fie cheltuite din fondul public de asigurări sociale de sănătate.

Potrivit sursei citate, potrivit datelor ASF- Autoritatea de Supraveghere Financiară, protecţia financiară suplimentară contractată de români în 2021 în baza asigurărilor voluntare de sănătate a crescut cu 10% faţă de anul precedent. Evoluţia primelor brute subscrise reflectă şi rezultatele celei mai recente cercetări sociologice realizate de IRES pentru UNSAR: 4 din 10 români spun ca sunt mai interesaţi de acest tip de poliţă.

"Asigurările voluntare de sănătate protejează suplimentar bugetul familiei în cazul producerii unei îmbolnăviri sau a unui accident cu consecinţe nedorite şi costisitoare. O astfel de poliţă poate acoperi, total sau parţial, costurile rezultate şi oferă asiguraţilor noştri soluţii rapide şi flexibile de acces la serviciile medicale necesare. Este important să ne îndreptăm atenţia către instrumentele financiare care ne asigură protecţia de care noi şi familiile noastre avem atât de multă nevoie", a declarat Adrian MARIN, Preşedinte UNSAR.

În scopul unei mai bune informări a românilor privind soluţiile de protecţie financiară existente, UNSAR a lansat recent o nouă ediţie a campaniei #gatapentruVIATA, găzduită de platforma Asiguropedia.ro. Aceasta îşi propune să vină în sprijinul celor care doresc să afle mai multe despre cum se pot proteja financiar.

"Asigurările voluntare de sănătate sunt o soluţie concretă ce facilitează accesul românilor la servicii medicale diverse şi de calitate. Interesul crescut al oamenilor pentru acest tip de asigurări este îmbucurător, iar asigurările de sănătate sunt cu adevărat o soluţie de protecţie financiară suplimentară. În plus, ele degrevează sistemul public de asigurări de o parte din cheltuieli, sume care rămân disponibile în fondul public de asigurări", a declarat Alexandru CIUNCAN, Director General al UNSAR, se menţionează în comunicat.

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Mar. 2024
Euro (EUR)Euro4.9699
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5984
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur303.5750

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
uniprest.ro
hipo.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb