ÎN 2022:Peste 45.000 de migranţi au traversat ilegal Canalul Mânecii spre Marea Britanie

M.C.
Internaţional / 1 ianuarie 2023

Peste 45.000 de migranţi au traversat ilegal Canalul Mânecii spre Marea Britanie

Peste 45.000 de migranţi au ajuns ilegal pe coasta engleză în 2022 traversând Canalul Mânecii pe ambarcaţiuni precare, o cifră record atinsă în pofida proiectelor succesive ale guvernelor conservatoare britanice menite să contracareze acest fenomen sensibil politic, informează astăzi AFP, conform Agerpres.

Potrivit calculelor AFP plecând de la cifre ale Ministerului Apărării, 45.756 de migranţi au efectuat periculoasa traversare a unuia dintre cele mai frecventate canale maritime din lume, cu ape foarte reci o bună parte a anului, comparativ cu numai 28.526 în 2021, precedentul an-record.

Chiar dacă majoritatea sosirilor au avut loc vara, cu un record zilnic de 1.295 de migranţi sosiţi în 24 de ore pe 22 august, ele continuă şi în lunile de iarnă, cu 1.745 de sosiri în decembrie.

Luna trecută a fost marcată de naufragiul unei bărci pneumatice care transporta zeci de migranţi dinspre Franţa, la primele ore ale dimineţii de 14 decembrie. Patru dintre ei au murit, însă 39 au putut fi salvaţi de un pescador ce se afla în apropiere. Majoritatea migranţilor de pe barcă erau afgani şi senegalezi.

În noaptea de 23 spre 24 noiembrie 2021, 27 de migranţi cu vârste între şapte şi 46 de ani au murit în naufragiul ambarcaţiunii lor pneumatice.

Închiderea tot mai fermă a portului Calais de partea franceză şi a tunelului de sub Canalul Mânecii au avut drept consecinţă o explozie după 2018 a numărului de traversări a acestui canal la bordul unor mici ambarcaţiuni.

Dosarul este unul foarte sensibil pentru conservatorii britanici care promit după Brexit că vor "relua controlul" asupra frontierelor, însă în pofida planurilor succesive anunţate - două chiar în 2022 - traversările continuă să crească, debordând sistemul de cereri de azil al Regatului Unit.

Londra a încheiat anul acesta un acord, criticat de ONU, Biserica Anglicană şi de numeroase organizaţii, cu Rwanda, pentru a trimite acolo migranţii sosiţi ilegal, indiferent de originea lor, fără a mai aştepta examinarea cererii lor de azil.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Vor sa faca cariera politica

    Problema UK e ca toti migratorii au impresia ca Anglia e tara oportunitatilor. Chiar si cel mai talamb imigrant simte ca are o sansa sa ajunga cineva, mai ales daca se gandeste ca, comparativ cu BoJo, functia de prim-ministru i s-ar potrivi perfect! Gluma la o parte, vai de ea Anglie!

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb