Abonament gratuit

ÎN ACEST ANAcorduri de finanţare de 11 milioane euro, între EximBank şi Arsat

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Acorduri de finanţare de 11 milioane euro, între EximBank şi Arsat

EximBank şi Grupul Arsat din Arad, una dintre cele mai importante companii exportatoare cu capital româ-nesc, au încheiat, în acest an, acorduri de finanţare în valoare totală de 52 de milioane de lei (circa 11 milioane de euro), destinate dezvoltării activităţii firmelor grupului, potrivit unui comunicat al băncii.

Arsat desfăşoară activităţi în domeniul industrial - fiind unul din cei mai mari producători de componente dedicate industriei aeronautice din Europa de Est, în agricultură - producţie de cereale şi fructe şi în domeniul energetic - producţie de energie din surse regenerabile.

Proiectele finanţate de EximBank vizează în special diversificarea şi dezvoltarea business-ului industrial, prin integrarea unei noi fabrici de producţie de scutere electrice, precum şi în domeniul agricol prin extinderea activităţii pomicole.

Colaborarea dintre cele două părţi vizează inclusiv susţinerea derulării de proiecte cu fonduri europene, Grupul Arsat fiind un lider în România în absorbţia de fonduri structurale. Compania a implementat de-a lungul timpului peste 40 de proiecte, a căror valoare totală depăşeşte 44 de milioane de euro, investiţiile fiind dedicate exclusiv achiziţiei de tehnologie pentru creşterea competitivităţii pe piaţa internă şi internaţională.

Fondatorul Arsat, Valer Ghinea, a declarat: "Încă de la început am considerat că producţia de bunuri materiale stă la baza existenţei societăţii. De aceea, în timp, ne-am extins aria de activitate, pe lângă zona industială fiind acum activi în agricultură şi în energie. Şi pentru că suntem consecvenţi când este vorba despre principiile noastre de business, continuăm să fim inovativi, să ne dezvoltăm activitatea şi de aceea vrem să ne extindem într-un domeniu pe care îl considerăm de viitor şi anume producţia de scutere electrice. Primul pas a fost făcut odată cu investiţia în start-up-ul Scooterson, iar acum suntem în faza de testare a pieţei, scuterele electrice pe care intenţionăm să le producem în fabrica noastră de la Pecica urmând să fie distribuite, în primă fază, în Statele Unite ale Americii. Aşadar, pentru noi, este important să continuăm investiţiile şi suntem încântaţi că am reuşit să găsim în EximBank un partener care să aibă încredere şi să ne susţină în demersul nostru".

Grupul Arsat a fost înfiinţat în 1991, de Valer Ghinea, având ca obiect de activitate principal producţia de antene parabolice, iar astăzi cuprinde trei divizii de producţie: industrie, agricultură şi energie, potrivit Agerpres. Compania produce repere pentru domeniul aeronautic, naval, trenuri de mare viteză, utilaje terasiere, domeniu medical, automotive, electronic etc. Portofoliul de clienţi include companii precum Airbus, Apple, Boeing, ABB, Rolls Royce, Siemens sau General Electric.

În ceea ce priveşte agricultura, investiţiile au demarat în 1993, societatea crescând constant suprafaţa exploatată de la 200 de hectare, la peste 10.000 de hectare în prezent. Arsat este specializată în producţia de cereale (floarea soarelui, grâu, mazăre, orz, porumb, rapiţă) şi de fructe (cu un flux de producţie complet integrat, de la creşterea propriilor pomi fructiferi, până la folosirea celor mai noi tehnologii, societatea deţine şase ferme şi are in construcţie 20 de hale de depozitare şi procesare).

Grupul a investit în divizia de energie din dorinţa de a avea un cost stabil al curentului electric consumat, cantitatea de energie totală generată fiind de 2.500 MW/an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie