ÎN ACEST AN:Huawei, posibilă scădere a livrărilor de smartphone-uri

T.T.
Companii /

Huawei, posibilă scădere a livrărilor de smartphone-uri

Livrările de smartphone-uri ale Huawei ar putea scădea cu până la 24%, în acest an, existând şi posibilitatea ca dispozitivele să dispară de pe pieţele internaţionale, au declarat analişti citaţi de Reuters.

Fubon Research şi Strategy Analytics consideră că livrările Huawei ar putea scădea cu 4%-24% în 2019, dacă blocarea accesului Huawei la produsele americane de către Statele Unite va continua.

Mai mulţi experţi anticipează că livrările Huawei vor scădea în următoarele şase luni, dar au refuzat să exprime o estimare fermă, din cauza incertitudinilor legate de măsurile SUA.

Interdicţia americană se aplică bunurilor şi serviciilor care includ tehnologie americană în proporţie de cel puţin 25% şi ar putea afecta, din acest motiv, şi companii care nu sunt americane.

Companii de tehnologie între care Google şi ARM, parte a grupului SoftBank Group, au anunţat că vor opri livrările şi actualizările de programe pentru Huawei.

"Huawei ar putea fi exclusă de pe pieţele occidentale anul viitor, dacă pierde accesul la Google", a declarat Linda Sui, director pentru strategii legate de smartphone-uri la Strategy Analytics, potrivit sursei citate.

Linda Sui anticipează că livrările de telefoane ale Huawei vor scădea cu încă 23% anul viitor, dar consideră că Huawei poate rezista pe piaţa chineză.

Fubon Research, care anticipa, anterior, că Huawei va livra 258 milioane de smartphone-uri în 2019, estimează acum doar 200 milioane de dolari în cel mai rău caz.

Huawei deţine aproape 30% din piaţa europeană, potrivit firmei de analiză a pieţei IDC, iar anul trecut a livrat 208 milioane de telefoane, din care jumătate pe pieţe din afara Chinei.

Europa este cea mai importantă piaţă a Huawei pentru telefoanele premium.

Huawei a anunţat că a dezvoltat dethnologia de care are nevoie pentru a se susţine singură timp de ani de zile, dar experţii sunt sceptici, considerând că sunt componente şi drepturi de proprietate intelectuală necesare dispozitivelor Huawei care nu sunt disponibile în afara Statelor Unite.

Huawei ar putea fi nevoită să concedieze mii de oameni şi "să dispară ca jucător global, pentru o perioadă", a declarat Stewart Randall, care urmăreşte industria cipurilor la firma de consultanţă Intralink din Shanghai, relatează Reuters.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS