ÎN ADUNAREA ACŢIONARILOR SIF HOTELURI DE IERI SIF Banat-Crişana a aprobat vânzarea hotelului DoubleTree by Hilton din Oradea

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 18 martie 2022

Sursa foto: Hiltonhotels.com

Sursa foto: Hiltonhotels.com

DoubleTree reprezintă 61% din activele SIF Hoteluri, conform materialelor aferente AGEA

SIF Banat-Crişana a aprobat vânzarea hotelului DoubleTree by Hilton din Oradea, în adunarea acţionarilor SIF Hoteluri de ieri, după cum reiese din raportul companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Conform materialelor informative ale adunării de ieri, decizia scoaterii la vânzare a hotelului se justifică prin lipsa perspectivelor de creştere a afacerii, din cauza impactului avut de pandemia Covid-19 asupra industriei ospitalităţii atât în plan global cât şi local. De asemenea, se menţionează că de la deschidere şi până în prezent, hotelul DoubleTree by Hilton din Oradea a avut un rezultat negativ.

"Evaluarea hotelului Doubletree by Hilton Oradea urmează să se facă printr-un raport de evaluare întocmit cu cel mult trei luni anterior agreării preţului tranzacţiei cu potenţialul cumpărător, în conformitate cu standardele de evaluare în vigoare de către un evaluator independent, membru ANEVAR", se arată în documentele aferente AGA.

Conform materialelor, ponderea activelor aferente afacerii Hilton reprezintă 61% din activele totale ale societăţii SIF Hoteluri.

În ultimele două rapoarte anuale ale SIF Hoteluri se specifică că în 2020 DoubleTree by Hilton a avut o pierdere de 11,49 milioane de lei, în timp ce în 2019 unitatea de cazare şi alimentaţie din Oradea a înregistrat un profit de 0,46 milioane de lei.

În vara anului trecut, SIF Hoteluri a vândut hotelul Rusca din Hunedoara pentru 1,1 milioane de euro fără TVA către Nicolae Căpuşan, ce deţine grupul din care fac parte hotelurile SunGarden din Turda, SunGarden Therme din Dej, precum şi complexul hotelier SunGarden Resort din Cluj Napoca. Conform unui document publicat pe site-ul BVB, SIF-ul a vândut hotelul pentru că întregistra pierderi şi necesita investiţii semnificative pentru a putea răspunde exigenţelor pieţei şi normelor legale în vigoare.

Tranzacţia a stârnit nemulţumirea Asociaţiei Investitorilor la SIF-uri (AISIF). Cătălin Buzdea, membru AISIF a arătat într-un material publicat în ziarul BURSA că SIF-ul a vândut hotelul sub valoarea contabilă din urmă cu şase ani.

SIF Banat-Crişana deţine 98,99% din SIF Hoteluri, iar Statul Român, prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, are 0,03% din societate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daca nici acum nu intervine statul in jaful facut de Sif 1 impotriva actionarilor inseamna ca sunt mana in mana.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6356
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2368
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9010
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.0661

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb