Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

ÎN ADUNAREA DE ASTĂZIAcţionarii Farmaceutica Remedia au aprobat vânzarea lanţului de farmacii

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital /

Acţionarii Farmaceutica Remedia au aprobat vânzarea lanţului de farmacii

Acţionarii Farmaceutica Remedia (RMAH) printre care Valentin-Norbert Ţăruş ce deţine în mod direct 65,5% din companie, au aprobat, astăzi, vânzarea integrală sau parţială a reţelei sale de farmacii, ce include circa 100 de puncte în întreaga ţară, pentru un preţ minim de cinci milioane de euro (fără TVA), informează emitentul printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

De asemenea, Consiliului de Administraţie al companiei a fost autorizat să identifice un cumpărător pentru farmaciile operate de Remedia, precum şi negocierea termenilor şi conditiilor contractuale.

Este o decizie luată în condiţiile în care, acţionarilor li s-a prezentat raportul de analiză a activităţii de retail din cadrul societăţii întocmit de Comitetul de Audit, pentru fundamentarea propunerii de vânzare a farmaciilor.

În primele nouă luni ale anului, Farmaceutica Remedia a raportat o cifră de afaceri netă de 326,63 milioane de lei, cu 1,98% sub cea din aceeaşi perioadă a anului anterior, în timp ce profitul net s-a ridicat la 1,62 milioane de lei, cu 37,8% sub cel din perioada ianuarie - septembrie 2018.

În anul 2016, compania a fost divizată în Farmaceutica Remedia SA, companie de retail, ce deţine integral Remedia Distribution & Logistics SRL, companie de distribuţie.

Acţionarul majoritar este Valentin Norbert Ţăruş, care are o deţinere de 65,5054%, iar Ţăruş Media SRL are 4,643%. Astfel, SC Ţăruş Media şi Valentin Norbert Ţăruş controlează, în mod concertat, 70,1484% din emitent.

De asemenea, Ionica Mirela Pavel deţine 24,23% din Farmaceutica Remedia.

Valoarea de piaţă a companiei la Bursa de Valori Bucureşti este de 42,43 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS