Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

ÎN ADUNAREA DE ASTĂZI:Acţionarii Patria Bank au aprobat emisiunea de obligaţiuni de cinci milioane de euro

M.G.
Piaţa de Capital /

Acţionarii Patria Bank au aprobat emisiunea de obligaţiuni de cinci milioane de euro

Titlurile vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti 

Acţionarii Patria Bank (PBK) au aprobat, în adunarea de azi, emiterea de către bancă a unui număr de maximum 10.000 de obligaţiuni, fiecare cu o valoare nominală de 500 de euro/titlu, cu o maturitate de 8 ani şi o rată a dobânzii de cel mult 6,5%/an, ce va fi plătită semestrial, se arată într-un raport al emitentului transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Titlurile, cu o valoare nominală totală maximă de cinci milioane de euro, sunt negarantate, neconvertibile şi subordonate, acestea urmând a fi lansate printr-un plasament privat (fără întocmirea unui prospect de ofertă), respectiv printr-o ofertă adresată (i) investitorilor calificaţi şi (ii) unui număr mai mic de 150 de persoane fizice sau juridice, altele decât investitorii calificaţi, dintr-un stat membru al Uniunii Europene, cu respectarea prevederilor legale.

Totodată, acţionarii instituţiei de credit au mai aprobat admiterea la tranzacţionare a obligaţiunilor la BVB, după încheierea cu succes a operaţiunii. Patria Bank a desemnat casa de brokeraj Tradeville atât ca intermediar al ofertei cât şi al procedurii de admitere.

Patria Bank, entitate rezultată în urma fuziunii din luna mai 2017 dintre fosta Banca Comercială Carpatica şi fosta Patria Bank, a raportat după primele trei luni ale acestui an, pierderi de 2,29 milioane lei, cu mult mai mici decât cele de 19,01 milioane de lei, înregistrate de instituţia de credit în perioada similară a anului trecut.

EEAF Financial Services BV este acţionarul majoritar al Patria Bank, cu o participaţie de 82,22%. Entitatea este un fond de capital privat administrat de Axxess Capital, ai cărui principali investitori sunt instituţii precum BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii) şi alte instituţii importante la nivel european.

Banca, a cărei valoare de piaţă se ridică la circa 286 milioane de lei, îşi va publica rezultatele financiare semestriale în data de 16 august.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS