ÎN ANUL 2020Chimcomplex a obţinut un profit net de 95 de milioane de lei

S.B.
Companii / 1 aprilie 2021

Chimcomplex a obţinut un profit net de 95 de milioane de lei

Chimcomplex anunţă pentru 2020 un profit net de 95 de milioane de lei, cu EBITDA de 257 de milioane de lei, reprezentând 22% din cifra de afaceri, într-un comunicat remis redacţiei.

Rezultatele din 2020 şi evoluţia previzionată pentru acest an a permis companiei să reducă împrumuturile contractate pentru tranzacţia Oltchim la numai 110 Milioane de EURO, un multiplicator al datoriei cu puţin peste 1.85 faţă de EBITDA anualizată. În decembrie 2018, compania a contractat de pe piaţa financiară londoneză un împrumut de 164 Milioane de EURO ceea ce înseamnă că în doar 2 ani a rambursat către finanţatori credite în valoare de 54 de milioane de EURO din soldul iniţial.

"Chimcomplex şi-a atins în acest an toate obiectivele, inclusiv cele financiare, dar calea a fost foarte diferită de modul în care am planificat-o. 2020 a fost un an de transformare. Am întreprins acţiuni decisive şi am demonstrat multă rezistenţă. În acelaşi timp ne-am concentrat atenţia pe încurajarea angajaţilor, focus pe nevoile clienţilor şi sprijin pentru comunităţile noastre. Am închis anul, cu un bilanţ mai puternic, gata să ne accelereze strategia şi să realizăm planurile îndrăzneţe de viitor." a declarat Tivadar Runtag, CEO Chimcomplex.

Viziunea pentru 2021 este fundamentată prin propunerea de buget, cu venituri din exploatare de peste 1.6 miliarde de lei, care vor permite Chimcomplex obţinerea unui rezultat cu EBITDA de peste 67 milioane de EURO (peste 330 milioane de lei).

"Chimcomplex este astăzi cel mai mare producător de hidrogen din Europa de Est. Producem zilnic la nivelul companiei 15 tone de hidrogen prin electroliza apei şi avem o capacitate de producţie anualizată de 5,400 de tone. În actualul context economic în care asistăm la o schimbare de paradigma energetică, Chimcomplex va fi tot mai activ în producţia de hidrogen. Suntem singura companie din România cu un potenţial real de a utiliza acest combustibil, al viitorului apropiat, ca materie primă pentru procesele şi produsele chimice, adaugându-i-se astfel valoare mai mare decât folosirea sa în energie. Proiectul nostru cu privire la hidrogen lansat sub brandul GreenComplex se află în analiză guvernamentală." a mai declarat Tivadar Runtag.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

21 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9209
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5755
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9434
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6037
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.3735

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro