ÎN ANUL 2021ROCA X şi-a dublat numărul tranzacţiilor şi valoarea acestora

G.B
Companii / 10 februarie 2022

Alexandru Bogdan, CEO ROCA X

Alexandru Bogdan, CEO ROCA X

În 2021 ROCA X şi-a dublat numărul de tranzacţii şi valoarea acestora: a investit 3,5 milioane de EUR în 7 startup-uri noi şi a avut 10 runde de follow on. Acestor reuşite li se alătură triplarea capitalului disponibil de la 4 la 12 milioane EUR şi înregistrarea EuVECA ce permite echipei de management a ROCA X administrarea de portofolii de fonduri cu capital de risc de pe teritoriul Uniunii Europene. 2022 a început la fel de promiţător, cu cea mai mare tranzacţie a ROCA X, prin care VC-ul a contribuit cu 900.000 Eur la accelerarea adopţiei pe piaţa din US a BunnyShell, conform unui comunicat remis redacţiei.

"În 2021 ne-am depăşit estimările. Tot ce am realizat - de la majorarea de capital, extinderea portofoliului şi realizarea rundelor de follow on sunt dovezi ale performanţei echipei ROCA X şi a succesului principiilor şi viziunii noastre de selecţie. Este totodată o dovadă că piaţa tech este în continuare unul dintre sectoarele cele mai atractive pentru plasamente de capital. Mai mult de atât, prin premiera înregistrării noastre ca EuVECA şi prin deschiderea către regimul "light" dezvoltat cu success de ASF, am contribuit la atingerea unei noi etape de dezvoltare a ecosistemului de start-up-uri românesc care acum încurajează apariţia unor micro-fonduri de investiţii atât în domeniul tehnologiei dar şi în alte domenii", a declarat Alexandru Bogdan, CEO ROCA X.

Potrivit sursei citate, investiţiile pe care ROCA X le-a făcut în 2021 au fost: IFactor, MocApp, Bonapp.eco, Benefito Mobile, AgUnity, Teleport, SuperOkey, respectiv în 2022 BunnyShell, un start-up românesc specializat în dezvoltarea de tehnologii pentru managementul infrastructurii în cloud.

Totodată, o mare parte din energia ROCA X s-a îndreptat către finanţările de tip follow on de care au beneficiat o mare parte din start-up-urile din portofoliu, printre care: Kinderpedia, Code of Talent, Frisbo, Miluu, Medicai, Xvision etc.

"În anul 2022, ROCA X îşi va continua viziunea de a contribui cu capital, know-how şi mentorat la ideile disruptive şi produse scalabile la nivel internaţional. În mod natural, în ciclul de dezvoltare al acestui tip de business, ne vom îndrepta atenţia şi către cum poate arăta viitorul pentru ROCA X." a continuat Alexandru Bogdan, CEO ROCA X.

De la lansare şi până în prezent, echipa ROCA X a susţinut în total 25 start-up-uri, dintre care 10 au primit deja validarea prin intermediul unei runde superioare de finanţare pentru a-şi continua dezvoltarea. Toate aceste start-up-uri au beneficiat de susţinerea ROCA X în multiple arii de la viziune sau decizii strategice de business, planificare strategică şi management, consultanţă în creşterea eficienţei operaţionale până la exemple de bune practici în procesele interne, din domenii precum juridic, resurse umane şi comunicare externă. De asemenea, start-up-urile beneficiază de accesul la ecosistemul Impetum Group, un ecosistem antreprenorial ce aduce laolaltă oameni, idei, know-how, pasiune şi resurse, pentru a maximiza valoarea în fiecare etapă a unui business, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro