ÎN CADRUL OPERAŢIUNII DE MAJORARE A CAPITALULUI SOCIALSimtel a atras 12,8 milioane de lei de la investitori

S.B.
Piaţa de Capital / 30 iunie

Iulian Nedea, cofondator şi CEO al Simtel Team

Iulian Nedea, cofondator şi CEO al Simtel Team

Simtel Team anunţă încheierea operaţiunii de majorare a capitalului social şi atragerea unei sume totale de 12,8 milioane de lei de la investitori.

Capitalul atras va fi utilizat pentru continuarea dezvoltării liniilor de afaceri ale companiei.

"Ne bucurăm de încheierea cu succes a operaţiunii de majorare a capitalului social la aproape un an de la listare, mai ales că aceasta a avut loc într-o perioadă caracterizată de pesimism în ceea ce priveşte pieţele de capital, inclusiv cea din România. Le mulţumim investitorilor pentru încrederea acordată echipei noastre şi planurilor de dezvoltare ale companiei şi le confirmăm că rămânem conectaţi şi dedicaţi promovării independenţei energetice în România. Capitalul atras ne va sprijini în extinderea afacerii şi a proiectelor cu partenerii noştri, precum marile reţele de discountere şi retailerii de amenajări interioare şi exterioare. Oportunităţile pe care le avem la dispoziţie, combinate cu vizibilitatea şi recunoaşterea în piaţă, obţinute prin listarea pe BVB, dar şi prin proiectele livrate până acum unora dintre cele mai puternice branduri din industriile respective ne vor conduce către captarea unei cote semnificative în domeniul energiei regenerabile," a declarat Iulian Nedea, cofondator şi CEO al Simtel Team.

În cadrul AGEA de la finalul lunii decembrie 2021, Simtel Team a aprobat majorarea capitalului social prin emiterea unui număr de 705.500 de acţiuni noi. Operaţiunea a fost desfăşurată în două etape, în lunile mai şi iunie 2022. În prima etapă, care a avut loc în perioada 27 mai - 25 iunie 2022, acţionarii Simtel existenţi au avut posibilitatea de a cumpăra acţiuni SMTL nou emise pe baza drepturilor de preferinţă SMRLR01. La finalizarea acestei etape, investitorii au subscris 686.267 de acţiuni, reprezentând aproximativ 97% din emisiunea totală, iar compania a atras 12,5 milioane de lei. Acţiunile au avut o valoare nominală de 0,2 lei şi au fost oferite la un preţ de 18,1994 lei/acţiune. De asemenea, acest procent de subscriere realizat de companie reprezintă un record pentru prima etapă a unei operaţiuni de majorare a capitalului social efectuate în ultimii doi ani la Bursa de Valori Bucureşti.

Restul de 19.233 acţiuni rămase nesubscrise au fost oferite în cadrul unui plasament privat intermediat de BT Capital Partners şi programat să aibă loc în perioada 29 iunie - 6 iulie 2022. Preţul unei acţiuni în cadrul acestei etape a fost de 18,2094 lei. Având în vedere interesul ridicat, plasamentul a fost închis anticipat încă din prima zi, investitorii care au participat primind acţiuni cu alocare "pro rata", cu indicele de alocare 0,2753. În urma celei de-a doua etape, compania a atras 0,35 milioane de lei.

În ceea ce priveşte utilizarea acestor fonduri, aproximativ 50% au drept scop susţinerea dezvoltării proiectelor aflate în derulare la nivelul celor trei linii de business ale companiei - energie regenerabilă, telecomunicaţii şi automatizări industriale - şi a celor prognozate pentru 2022. Restul de 50% va fi alocat în mod egal pentru dezvoltarea de proiecte de stocare a energiei electrice în vederea echilibrării sistemului energetic naţional, o reţea de staţii pentru încărcarea maşinilor electrice şi proiecte fotovoltaice proprii - achiziţionare teren, dezvoltare proiect, construire, punere în funcţiune, etc.

Acţiunile Simtel Team sunt listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 1 iulie 2021 şi se tranzacţionează sub simbolul SMTL. În prezent, compania are o capitalizare de piaţă de peste 160 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

17 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8849
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8018
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0503
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8119
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.7366

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro