Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

ÎN CAZUL MORŢII POLIŢISTULUI GIGINĂ,Gabriel Oprea - trimis în judecată pentru ucidere din culpă

Ziarul BURSA #Politică /

Oprea: "Sunt nevinovat" 

Fostul ministru al Internelor Gabriel Oprea a fost trimis, ieri, în judecată pentru ucidere din culpă în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în acelaşi dosar a fost dis­pusă trimiterea în judecată a societăţii General MPM Impex SRL şi a administratorului acesteia Petre Mazilu, pentru săvârşirea aceleiaşi infracţiuni.

Raportul DNA arată că accidentul rutier care a determinat decesul poliţistului Gigină s-a produs ca urmare a nerespectării de către inculpaţii Gabriel Oprea, Petre Mazilu şi General MPM Impex SRL a dispoziţiilor legale şi a măsurilor de prevedere pentru exercitarea activităţii de însoţire a ministrului de către poliţişti rutieri în cazul lui Oprea, respectiv pentru realizarea unor lucrări în carosabil în cazul firmei şi administratorului acesteia.

Gabriel Oprea a afirmat că are încredere că "'justiţia va fi dreaptă şi va restabili adevărul de necontestat'' şi anume că este nevinovat.

Fostul şef al Internelor a scris, ieri, pe pagina sa de Facebook: "Sunt un om pentru care onoarea a fost şi va fi întotdeauna foarte importantă", precizând că decesul lui Bogdan Gigină este "o tragedie fără margini", de care nu este însă vinovat. Oprea a adăugat că nu a beneficiat de nimic în plus faţă de alţi miniştri de Interne: "Întotdeauna am respectat şi am iubit haina militară. Pe lângă îndeplinirea atribuţiilor cu res­ponsabilitate şi cu respectarea legii, în toată activitatea mea de viceprim-ministru, ministru al Apărării Naţionale şi al Afacerilor Interne am fost preocupat de asigurarea unor condiţii de muncă mai bune pentru militari, poliţişti şi personal contractual, dar şi de creşterea calităţii vieţii acestora. Dovadă stau nu vorbele, ci acţiunile mele în această direcţie şi măsurile concrete, adoptate de-a lungul mandatelor deţinute în fruntea acestor instituţii, care nu pot fi negate ori ascunse".

Gabriel Oprea a explicat, citat de Agerpres, că în seara accidentului venea de la o activitate de serviciu şi nu a fost o coloană oficială, ci un dispozitiv de însoţire.

Potrivit acestuia, în cursul anchetei, procurorii au arătat că lucrările de la locul în care s-a petrecut accidentul nu erau semnalizate corespunzător.

El a amintit că a decis să demisioneze din Parlament, deşi Senatul a respins cererea de încuviinţare a începerii urmăririi penale în cazul său.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Topul Naţional al Firmelor 2019
Energy Transition 2019
Business Card
BTPay
Centrul de conferinţe Sheraton
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS