Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

ÎN CAZUL UNUI BREXIT FĂRĂ ACORD:Marea Britanie riscă deficite de alimente, carburanţi şi medicamente

I.A.M.
Internaţional /

Marea Britanie riscă deficite de alimente, carburanţi şi medicamente

Marea Britanie riscă deficite de alimente, carburanţi şi medicamente dacă va ieşi din Uniunea Europeană fără un acord de tranziţie, eventualitate în care ar apărea blocaje în porturi şi ar fi reintroduse controale la graniţa cu Irlanda, potrivit unor documente oficiale obţinute de Sunday Times, transmite Reuters.

Estimările biroului primului ministru iau în considerare cele mai probabile şocuri ale unui Brexit fără acord şi nu variantele cele mai grave.

Până la 85% dintre camioanele care folosesc principalele rute de traversare a Canalului Mânecii "ar putea să nu fie pregătite" pentru a trece prin vama franceză, ceea ce înseeamnă că perturbările din porturi ar putea dura până la trei luni înainte ca traficul să se îmbunătăţească.

Guvernul mai consideră că controalele la graniţa dintre Irlanda de Nor şi Republica Irlanda vor fi probabil reintroduse, întrucât planurile actuale de evitare a acestora nu vor fi sustenabile, potrivit The Times.

"Realizat în această lună de biroul primului ministru, sub numele de cod Operation Yellowhammer, dosarul oferă o imagine rară a planurilor efectuate de guvern pentru a evita prăbuşirea catastrofală a infrastructurii naţiunii", a scris publicaţia.

Dosarul, considerat "oficial şi sensibil", care necesită aprobare de securitate din punctul de vedere al "nevoii de a fi cunoscut", este remarcabil pentru că oferă cea mai completă evaluare a pregătirii Marii Britanii pentru un Brexit fără acord.

Regatul Unit să îndreaptă spre o criză constituţională şi un conflict cu Uniunea Europeană, întrucât premierul Boris Johnson a spus în repetate rânduri că va ieşi din blocul comunitar pe 31 octombrie fără un acord, dacă acesta nu va accepta renegocierea acordului.

După peste trei ani în care Brexitul a dominat afacerile din UE, Bruxelles-ul a refuzat în repetate rânduri să redeschidă acordul de retragere, care include o poliţă de asigurare în continuare a liberei circulaţii la graniţa irlandeză, convenită în noiembrie de fostul premier Theresa May.

Johnson va spune la o întâlnire de săptămâna viitoare cu premierul francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel că Parlamentul nu poate opri Brexitul şi că un nou acord trebuie convenit, pentru a se evita ieşirea fără acord.

Premierul este supus însă unor presiuni tot mai mari din partea politicienilor de toate orientările să prevină ieşirea dezordonată, liderul laburist Jeremy Corbyn angajându-se în această săptămână să doboare guvernul Johnson, la începutul lui septembrie, pentru a amâna Brexitul.

Nu este însă clar dacă parlamentarii au unitatea sau puterea de a se folosi de Parlament pentru a preveni Brexitul fără acord, care ar fi probabil cea mai importantă decizie a Regatului Unit după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Oponenţii Brexitului fără acord afirmă că acesta ar fi un dezastru pentru una dintre cele mai stabile democraţii occidentale. O ieşire dezordonată, spun aceştia, ar afecta creşterea economiei mondiale, ar provoca şocuri pe pieţele financiare şi ar slăbi poziţia Londrei de cel mai important centru financiar al lumii, conform aceleia;i surse.

Susţinătorii Brexitului afirmă că chiar dacă ar fi turbulenţe pe termen scurt din cauza unui Brexit fără acord, economia va prospera dacă se va elibera de un experiment al integrării care a făcut ca Europa să rămână în urma Chinei şi a Statelor Unite.

Opinia Cititorului ( 4 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. UK inseamna Commonwealth,incl Canada si Australia. America le-a dat verde sa paraseaca pluta ue inainte de scufundare.

  E doar inceputul 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Corect

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Sa fim seriosi, Marea Britanie nu este un regim comunist si deci realist vorbind nu are cum sa aibe deficite alimentare, de carburant si de medicamente. In cel mai rau caz o sa se scumpeasca produsele pana cand negocieaza acorduri de tranzactionare cu state din UE

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Vad ca stiti dosarele secrete ale regimului de la Londra.Oare consecinte asupra Romaniei sunt ? si ni le puteti spune si noua, astia care nu avem scoala.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Ziarul BURSA

29 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 29 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS