Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

ÎN CIUDA EFORTURILOR AMERICANE DE RELUARE A NEGOCIERILOR: Coreea de Nord a lansat rachete cu rază scurtă de acţiune

I.M.A.
Internaţional /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Coreea de Nord a lansat sîmbătă în mare, în zona coastei sale estice, ceea ce par a fi două rachete cu rază scurtă de acţiune, a anunţat armata sud-coreeană, aceasta fiind ultima dintr-o serie de lansări din ultimele săptămâni, după oprirea discuţiilor privind denuclearizarea, transmite Reuters.

Lansarea de sâmbătă a fost a şaptea iniţiată de Coreea de Nord, de când preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un s-au întâlnit la frontiera inter-coreeană, în luna iunie. Lansările au complicat eforturile de reluare a discuţiilor dintre negociatorii americani şi nord-coreeni cu privire la viitorul programelor Phenianului vizâns programele nucleare şi rachetele balistice.

Cei doi lideri au convenit în iunie să reia negocierile, dar Statele Unite nu au reuşit până acum să determine reluarea discuţiilu. Procesul de negociere a fost oprit după un al doilea summit eşuat Trump - Kim, în Hanoi, în februarie.

Trump a declarat la începutul acestei luni, că Kim i-a transmis că este gata să reia discuţiile cu privire la programele nucleare şi de rachete din Coreea de Nord şi va înceta testarea rachetelor imediat ce exerciţiile militare SUA - Coreea de Sud se vor încheia, transmite aceiaşi sursă.

Cu toate acestea, în timp ce exerciţiile militare comune americano-sud-coreea s-au încheiat, lansările continue ale Coreei de Nord au provocat "o îngrijorare puternică", a anunţat sâmbătă Consiliul de Securitate Naţională (NSC) al Coreei de Sud.

Trump a declarat că după ultimele lansări, Statele Unite au o relaţie bună cu Coreea de Nord. "Kim Jong Un a fost ... destul de onesct cu mine", a declarat Trump reporterilor de la Casa Albă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS