Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

ÎN CONDIŢIILE VÂNZĂRII A 161 DE LOCUINŢEVeniturile Impact urcă cu 90%, în primul semestru

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital /

Veniturile Impact urcă cu 90%, în primul semestru

Primăria Municipiului Bucureşti a achiziţionat 70 de apartamente pentru medici, în ansamblul rezidenţial Greenfield  

Impact estimează că va livra 192 de apartamente în construcţie, din ansamblul Greenfield, în trimestrul al treilea al acestui an

Impact Developer & Contractor (IMP) a obţinut, după primele şase luni ale anului curent, venituri din vânzarea proprietăţilor imobiliare de 79,53 milioane de lei, cu 90% mai mari decât cele raportate la jumătatea anului trecut, în timp ce profitul net s-a ridicat la 16,47 milioane de lei, cu mult peste cele 0,059 milioane de lei, raportate la data data de 30 iunie 2018, se arată în raportul companiei publicat ieri pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În primul semestru din 2019, vânzările Impact au atins un număr de 161 locuinţe (apartamente, plus parcările şi terenurile aferente), faţă de 90 de locuinţe vândute după prima jumătate din 2018, şi a 14 locuri de parcare, faţă de numai şase, după primele şase luni ale anului trecut.

"Apartamentele vândute în primul semestru din 2019 au avut o suprafaţă totală construită de 15.167 metri pătraţi, cu 69% mai mare decât cea a locuinţelor vândute în primul semestru din 2018, de 8.995 metri pătraţi", se arată în raportul companiei.

Este un rezultat ce apare în condiţiile în care, Primăria Municipiului Bucureşti a achiziţionat, în semestrul tocmai încheiat, 70 de apartamente pentru medici şi personal medical în Greenfield Băneasa Residence.

Pentru finalul primului semestru al anului, cheltuielile operaţionale ale Impact s-au ridicat la 12,87 milioane de lei, cu 4% sub cele de la jumătatea anului anterior, când dezvoltatorul imobiliar a înregistrat cheltuieli din activitatea de bază de 13,45 milioane de lei.

În acest context, după prima jumătate a anului curent, Impact a raportat un

profit înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare (EBITDA) de 24,75 milioane de lei, de aproape patru ori peste cele de finele lunii iunie 2018.

Pentru trimestrul al treilea al acestui an, dezvoltatorul imobiliar estimează că va livra 192 de apartamente aflate în construcţie în proiectul Greenfield şi va continua construcţia primei faze a proiectului Luxuria Domenii Residence, respsctiv 232 de apartamente, preconizat a fi finalizat în trimestrul al patrulea din 2019.

La finalul primelor şase luni ale acestui an, activele totale ale Impact se ridicau la 711,62 milioane de lei, cu 9,89% peste cele de la finele lunii 2018, în timp ce datoriile totale s-au situat la 260,18 milioane de lei, în creştere cu 29,61%, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

Acţionarul majoritar al Impact Developer & Contractor este Gheorghe Iaciu, cu o deţinere de 56,05% din companie, în timp ce Adrian Andrici are 15,3% din capitalul dezvoltatorului imobiliar.

Valoarea de piaţă a companiei la BVB este de 325,1 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS