Antibiotice Iaşi
ICT

ÎN CONTEXTUL CREŞTERII VENITURILOR DIN DIVIDENDESIF Banat - Crişana, profit în creştere cu 19%

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 07 noiembrie 2018

SIF Banat - Crişana, profit în creştere cu 19%

Creştere cu 6,69% pentru cotaţia SIF1 în şedinţa de ieri, până la ora 17:00

SIF Banat - Crişana (SIF1) a raportat un profit net de 65,455 milioane de lei, după primele nouă luni ale anului, în creştere cu 18,45% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce valoarea activelor totale se situa, la data de 30 septembrie 2018, la 2,612 miliarde de lei, cu 4,98% peste cea raportată la finalul anului trecut, se arată într­-un raport al societăţii de investiţii financiare remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Veniturile din dividende s-au ridicat, în perioada ianuarie - septembrie 2018 la 97,919 milioane de lei, în creştere cu circa 50% faţă de cele obţinute în primele nouă luni ale anului precedent, susţinute, în principal, de dividendele cuvenite de la participaţiile în societăţile bancare, Banca Transilvania (TLV) şi BRD - Groupe Societe Generale (BRD) şi în cele din domeniul energiei, cum sunt Romgaz (SNG) şi Conpet (COTE), arată emitentul.

Veniturile din dobânzi au cunoscut o creştere de 39%, până la 3,13 milioane de lei, după primele nouă luni ale anului curent, ca efect conjugat al unui volum semnificativ mai mare a plasamentelor în depozite bancare, în condiţiile creşterii uşoare a ratelor dobânzii bonificate de bănci şi a unor dobânzi obţinute din obligaţiunile deţinute al căror cupon este indexat în funcţie de indicele ROBOR 3M, potrivit SIF1.

Cheltuielile realizate până la data de 30 septembrie 2018 au fost de 12,07 milioane de lei, cu 26,24% peste nivelul celor realizate în aceeaşi perioadă a anului 2017, îndeosebi ca urmare a majorării cu 24% a cheltuielilor cu comisioanele plătite, (în principal a celor achitate Autorităţii de Supraveghere Financiară - ASF, dependente de valoarea activelor administrate), până la 2,39 milioane de lei, şi a altor categorii de cheltuieli operaţionale, care au urcat cu 26,8%, (în principal ca urmare a recunoaşterii lunare a cheltuielilor ocazionate de stockoption plan-ul aprobat de către acţionarii societăţii), până la 9,67 milioane de lei.

"Totalul rezultatului global, la data de 30 septembrie 2018, în sumă de 133,5 milioane lei, este efectul recunoaşterii în cadrul altor elemente ale rezultatului global a câştigurilor din vânzarea de acţiuni în 2018, în sumă de 62,1 milioane lei şi a diferenţelor de valoare justă a portofoliului de active financiare", se arată în raportul SIF Banat - Crişana.

La data de 30 septembrie 2018, societatea de investiţii financiare avea active sub administrare în valoare de 2,696 miliarde de lei, din care 76,5% reprezentau acţiunile listate (inclusiv titlurile de participare la Alte Organisme de Plasament Colectiv Listate - SIF-uri), cele nelistate având o pondere de 6,2%, iar titlurile de participare AOPC nelistate 9,6%.

La finalul lunii septembrie, cea mai importantă deţinere în portofoliul SIF Banat-Crişana era dat de un pachet de 4,44% din Banca Transilvania, în valoare de 495,39 milioane de lei (calculată conform reglementărilor ASF), fiind urmată de pachetul de 99,99% din SIF Imobliare (SIFI), cu o valoare 405 milioane de lei şi o deţinere de 0,48% din Erste Group Bank (EBS), cu o valoare de 346,25 milioane de lei.

Valoarea activului net (VAN) al SIF Banat - Crişana era de 2,679 miliarde de lei, la 30 septembrie 2018, cu 12,48% peste cea de 2,382 miliarde de lei, înregistrată la 30 iunie 2018.

Valoarea activului net pe acţiune (VUAN) a fost de 5,1782 lei la 30 septembrie 2018, care, raportat la cotaţia de închidere a SIF1 din data de 5 noiembrie, de 2,39 lei, oferea un discount de tranzacţionare de 53,84%.

Ieri, la ora 17:00, preţul acţiunii SIF1 urca cu 6,69%, până la preţul de 2,55 lei/titlu.

De la începutul anului şi până la data de 5 noiembrie, preţul acţiunii SIF1 a scăzut cu 13,7%.

SIF Banat - Crişana nu a oferit acţionarilor dividende în acest an.

Valoarea de piaţă a societăţii de investiţii financiare la Bursa de Valori Bucureşti este de circa 1,24 miliarde de lei, cea mai mare dintre toate cele cinci SIF­-uri.

Opinia Cititorului ( 7 )

 1. SIF-urile au inceput sa investeasca masiv in AOPC respectiv FIA Cerinvest Actiuni care la randul lui investeste in achizitii la SIFuri . Seamana a achizitii incrucisate intre sifuri "sub umbrela" in vederea AGA.

  1. Se vede ca nu-i mai intereseaza profitul, ceea ce este foarte bine. La active de 2,6 miliarde lei sa ai profit de 65 milioane , mai mult faceau daca vindeau tot si tineau banii la banca. Eu le dau dreptate, economia de piata este urata si este urat sa vorbesti numai despre bani, profituri si alte lucruri din astea lumesti. Este mult mai important ca o corporatie sa fie preocupata de cele spirituale , de abordarea stoica si filozofica a vietii si a economiei.

   Toate astea sunt patronate din umbra de PSD care isi ia ratia. ASF-ul stie (asa cum si investitorii din piata stiu) dar nu face nimic ci doar le patroneaza si le asigura protectie. ASF-ul este pentru SIF-uri ceea ce BNR-ul este pentru banci.

  Un management bun 8n ultimii ani. Ingrijit de binele sicietatii, mai putin de binele actionarior, ceea ce nu i neaparat rau. Cand toti vor intelege ca o societate puternica va avea la un mom dat si n8ste actionari bogati, tara va merge bine.

  Nu stiu ce inseamna management profesionist la SIF1???..

  De la inceputul anului 2018 au incasat 50 milioane lei din vanzare EBS si 92 milioane lei din dividebnde, bani pe care i-au plasat in AOPC. respectiv 71 milione de lei, si in COTE, circa 43 milioabe lei, pentru a realiza un profit negativ de -41 milioane lei pe AOPC-uri si -13 milione de lei pe COTE. Asta da rentabilitate!!!!..oare care a fost rentabilitatea pe cash a proprietarilor Bilteanu&Lakis?

  De ce nimeni, nici ASF si nici auditorii nu lamuresc si nu stopeaza povestea asta cu investitiile AOPC-urile, care reprezinta sifonare de bani si cumparare de influenta, si investitiile incrucisate in SIF-uri, care tot cumparare de voturi inseamna??? ....si intre timp se pierde "substanat" reala a SIF-urile care vor ramane ambalaje goale. Dl Ursache buna treaba ai facut...o hotie made in Romania. 

  Ce dividende dom'le, am primit de la un sif vreo 39 de lei dividende, sif broker mi-a retinut 35 lei comisioane si am ramas cu "praful de pe toba", 4r lei de o paine de 1 kg. DIVIDENDE ??? ... ce ciudat suna, care dividende ???.

  1. Pai nu acționarii SIF1 a luat dividende de la TLV, BRD COTE, etc. Acționarii praful de pe toba!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro