ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI:O abordare coordonată în Uniunea Europeană pentru sprijinirea sectoarelor culturale şi creative

C.B.
Miscellanea /

Bogdan Gheorghiu

Bogdan Gheorghiu

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a participat, în după-amiaza zilei de ieri, 8 aprilie 2020, la reuniunea informală a miniştrilor culturii, organizată de Preşedinţia Croată a Consiliului Uniunii Europene, prin sistem de videoconferinţă, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Miniştrii au agreat necesitatea unor soluţii coordonate la nivel european pentru atenuarea impactului generat de pandemia COVID-19 asupra sectoarelor culturale şi creative, sever afectate de această criză fără precedent. În acest scop, o platformă online va fi în curând creată pentru continuarea schimbului de bune practici între miniştrii culturii din Uniunea Europeană şi pentru o cooperare consolidată între Comisia Europeană şi statele membre UE.

Demnitarul român a accentuat necesitatea unor măsuri financiare, legislative şi non-legislative la nivelul Uniunii Europene, în vederea gestionării eficiente a situaţiei de criză şi a acordării unui sprijin rapid artiştilor, creatorilor şi profesioniştilor din domeniul culturii. ,,Cultura trebuie să reprezinte o prioritate a agendei politice europene. Avem deopotrivă nevoie de soluţii pentru sectorul public şi cel privat, în funcţie de particularităţile acestora", a subliniat domnul Bogdan Gheorghiu.

Utilizarea eficientă a actualului şi viitorului cadru financiar multianual a fost, astfel, considerată, în unanimitate, ca fiind un instrument esenţial în atenuarea consecinţelor pandemiei. Una dintre măsurile imediate a constat în instituirea unor reguli flexibile de acordare a fondurilor din programul Europa Creativă 2014- 2020, care ţin cont de situaţia actuală de forţă majoră.

Totodată, miniştrii UE au subliniat necesitatea unei Strategii Digitale a Uniunii Europene pentru domeniul cultural, precum şi importanţa continuării demersurilor de combatere a ştirilor false, prin susţinerea jurnalismului de calitate şi contracararea dezinformării propagate de platformele online.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

18 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0405
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5329
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2202

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro