ÎN DATA DE 11 OCTOMBRIEBVB lansează BET AeRO, ce va include 20 de acţiuni

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 28 septembrie 2021

BVB lansează BET AeRO, ce va include 20 de acţiuni

De asemenea, bursa noastră va lansa primii indici de tip randament total net

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) lansează trei noi indici în data de 11 octombrie, între care şi indicele dedicat Pieţei AeRO, după cum reiese dintr-un comunicat de astăzi al operatorului pieţei noastre de capial.

BET AeRO este primul indice dezvoltat de BVB pentru AeRO şi va include companii reprezentative din această piaţă. Indicele are un număr variabil de constituenţi, iar la momentul lansării va include în componenţa sa 20 de companii, selectate pe bază de criterii cantitative, criterii ce sunt legate de lichiditatea companiei şi capitalizarea free-float. Indicele se va extinde pe viitor, pe măsură ce vor exista noi companii care să îndeplinească criteriile de admitere, conform comunicatului BVB.

Din componenţa indicelui BET AeRO vor face iniţial parte acţiuni ale companiilor: 2Performant Network, Agroland Agribusiness, Agroland Business System, Agroserv Măriuţa, Air Claim, Arctic Stream, Chimcomplex Borzeşti, Electroprecizia, Firebyte Games, Holde Agri Invest, IHunt Technology Import-Export, LCS Imobiliar Cluj Napoca, Life Is Hard, Macofil, Mambricolaj, Norofert, Safetech Innovations, Simtel Team, Vifrana şi Visual Fan.

BET-TRN şi BET-XT-TRN sunt ceilalţi doi indici care vor fi lansaţi începând cu 11 octombrie, şi reprezintă variantele de randament total net ale indicilor BET-TR şi BET-XT-TR, fiind primii indici de acest tip lansaţi de BVB. Astfel, cei doi noi indici, ce vor avea aceeaşi componenţă ca BET-TR şi BET-XT-TR, vor fi ajustaţi ţinând cont de valoarea netă a dividendelor oferite de companiile din coşul indicelui.

Asemănător celorlalţi indici din familia indicilor BET, noii indici vor fi ajustaţi trimestrial în cadrul ajustărilor periodice, se mai arată în comunicatul BVB.

Opinia Cititorului ( 7 )

 1. daca nu avem fonduri, ETF-uri care sa urmareasca acesti indici si cu costuri de max 0,2% pe an, gen Vanguard sau altii. ETF BET Patria-Tradeville este o gluma proasta la ce cost de administrare are si nici nu include dividendele.

  1. Corect!Totusi inainte de ETF trebuie sa existe indicele.

   Cred ca un ETF pe Aero se preteaza mult mai mult decat pe BET-companii mici si multe,greu de urmarit,informatii reale(nu gargara prin comunicate despre nimic de 5 ori pe luna)putine,risc foarte mare sa ai pierderi majore daca expunerea e limitata la 2-3 emitenti(unii au o capitalizare colosala in raport cu ce vor produce vreodata ca rezultate). 

   Pentru cei care accepta un risc mai ridicat dar totusi pamantean,un astfel de ETF ar fi de luat cu o pondere de 5-20% in portofoliu.Daca tot vrei ceva risc,macar nu te bagi ca disperatul prin plasamente obscure crezand in toate goangele -deschidem firma in America,ii dam pe spate pe aborigenii aia in ale capitalismului.

   Acum sa vedem cine face ETFul ca administratorii de fonduri sunt plini de sfaturi si goi de oferta. 

   E greu cu ETF-ul pe AeRO, daca nu chiar imposibil in stadiul actual. Sunt niste costuri care nu sunt usor de acoperit. Si nu stiu ce administrator vrea sa mearga in pierdere intr-una.

   Lasa ca le acopera Hanga,ca doar el a tot palavragit despre indicele asta.Dupa asemenea grandios proiect ar fi culmea sa nu fie bun de nimic indicele,ca el tot isi mai aloca 2-3% din BVB pentru asemenea realizare.

  o piata care creste si merita un indice

  succes  

  1. da, dar mai trebuie sa intre și bani ca acum doar ies...asta ati vrut (listări supraevaluate), asta culegeți!

   ce e aia supraevaluat?nu exista asa ceva,tu nu ai citit ce spune Tradeville la articolul cu Softbinator?ca vrea sa bea sampanie de toti banii,asa ca evaluare e poate chiar sub ca mergeau si niste caviar si domnite alaturi

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9633
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6099
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7790
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.6078

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro