ÎN DATA DE 27 APRILIESilver Point Capital avea 5,07% din drepturile de vot ale Fondului Proprietatea

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 06 mai

Silver Point Capital, entitate înregistrată în Connecticut, Statele Unite, ajunsese în data de 26 aprilie la o deţinere indirectă de 5,07% din drepturile de vot ale Fondului Proprietatea (FP), a informat ieri Franklin Templeton, administratorul FP, printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Practic, Silver Point Luxembourg Platform (cu o deţinere de 3,8% la FP), Silver Point Distressed Opportunities Fund (0,32%), Silver Point Distressed Opportunities Offshore Master Fund (0,13%), Silver Point Distressed Opportunity Institutional Partners (0,59%) şi Silver Point Distressed Opportunity Institutional Partners Offshore (0,22%) aveau, la data menţionată, 6,05 milioane de Certificate Globale de Depozit (GDR-uri), cu activ suport acţiuni FP, tranzacţionate la bursa din Londra, fiecare GDR reprezentând 50 de acţiuni ale fondului închis de investiţii.

Cu o zi înainte, Franklin Templeton anunţase că, în data de 27 aprilie, AIO V Finance Designated Activity şi AIO VI Finance Designated Activity, companii cu sediul în Dublin, Irlanda, şi administrate de Anchorage Capital Group, îşi diminuaseră deţinerea la FP sub pragul de 5%, respectiv 4,05%. La raportarea anterioară, cele două entităţi aveau 6,69% din drepturile de vot ale Fondului Proprietatea, tot prin GDR-uri.

Silver Point Capital este un fond de hedging fondat în 2002 de Edward Mule şi Robert O'Shea, foşti parteneri la Goldman Sachs. Conform site-ului docoh.com, la data de 31 martie a acestui an, fondul administra indirect active de 15,88 miliarde de dolari şi avea 55 de consultanţi de investiţii sau cercetători.

La finele lunii trecute, acţionarii FP au aprobat distribuirea de dividende speciale (0,072 lei/titlu, echivalentul unui randament brut de circa 4,2% faţă de preţul acţiunii din 28 aprilie),  în condiţiile în care, Fondul Proprietatea a încheiat anul 2020 cu o pierdere de circa 100 milioane de lei.

Pentru finele lui aprilie, FP a raportat o Valoare Unitară a Activului Net (VUAN), de 1,8166 lei, echivalentul unui discount de circa 6,6% faţă de preţul acţiunii FP din ultima zi a lunii.

Videoconferinţa “Sistemul bancar după un an de pandemie”
Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

22 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9253
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1431
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7465
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.9350

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro