Abonament gratuit
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

ÎN DATA DE 4 DECEMBRIEAcţionarii Electroaparataj - convocaţi pentru a anula dizolvarea companiei

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital /

Acţionarii Electroaparataj - convocaţi pentru a anula dizolvarea companiei

Acţionarii Electroaparataj (ELJ) sunt convocaţi, pentru data de 4 decembrie, pentru a reveni asupra hotărârii din vară privind dizolvarea voluntară a companiei, se arată într-un raport al producătorul de aparate electrice remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În iunie, fondul de investiţii Broadhurst, înregistrat în Cipru, ce deţine 55,31% din Electroaparataj a hotărât dizolvarea societăţii, în condiţiile în care conducerea companiei a atras atenţia că societatea nu poate susţine măririle salariale solicitate de Sindicatul Valahia, care convinsese muncitorii să intre în grevă din acest motiv.

Oficialii Electroaparataj mai susţineau atunci că acţiunea sindicaliştilor este ostilă economiei, făcută cu rea intenţie şi distrugătoare pentru companie, iar apariţia stării de stării de insolvenţă a societăţii şi implicit a falimentului companiei este cauzată exclusiv de activitatea Sindicatului Valahia. De asemenea, s-a oferit posibilitatea negocierii vânzării unei părţi sau a întregii companii către sindicalişti.

Ulterior, decizia a fost contestată de Safina Rom SRL şi Denis Technology SRL, creditori ai Electroaparataj, iar la finalul lunii august Tribunalul Dâmboviţa a suspendat hotărârea din iunie de dizolvare a companiei.

Acum, ca urmare a constatării faptului că din 11 iunie nu a fost făcută către acţionari nicio repartiţie din activul societăţii, aferentă procedurii de dizolvare, Consiliul de Adminstraţie al Electroapartaj a decis convocarea acţionarilor pentru a reveni asupra dizolvării societăţii şi a aproba continuarea activităţii companiei.

De asemenea, în cazul unei decizii pentru, acţionarii Electroapartaj vor constata neîncetarea mandatelor directorilor şi administratorilor, întrucât condiţiile deciziei acţionarilor din iunie nu au fost îndeplinite, astfel încât

mandatele conducătorilor companiei nu au încetat.

Începând cu data de 26 iunie, acţiunile ELJ sunt suspendate de la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti.

După primele şase luni din 2019, Electroaparataj a înregistrat o pierdere de circa 0,24 milioane de lei, faţă de un câştig de aproape 0,22 milioane de lei pentru aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce veniturile totale au coborât cu 23,66%, la 6,58 milioane de lei, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

Anul trecut, compania a înregistrat pierderi de 0,76 milioane de lei, mai mici decât cele înregistrate în 2017, de 1,31 milioane de lei, ca urmare a creşterii veniturilor din vânzări şi reducerii cheltuielilor din exploatare.

Pe lângă Broadhurts Investment, un alt acţionar important al companiei este Metex Big din Galaţi ce deţine 14,73% din producătorul de aparate electrice.

Electroaparataj a fost înfiinţată în 1948 ca producător de echipament de comutaţie de joasă tensiune. Compania a devenit lider de piaţă până în anul 1990 când, la intrarea în ţară a competiţiei companiilor multinaţionale, şi-a redus o parte din fabricaţie. A fost complet privatizată în anul 1997, când şi-a dezvoltat capacităţile şi tehnologiile de producţie aferente aparatajului de joasă tensiune şi serviciilor respective.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

21 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5487
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3705
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.6485

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie