ÎN DATA DE 5 MAI Chromosome Dynamics se listează pe AeRO

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 27 aprilie

Chromosome Dynamics se listează pe AeRO

Chromosome Dynamics, companie antreprenorială românească de high tech, se va lista joi, 5 mai 2022, pe Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), sun simbolul CHRD, conform unui comunicat remis Redacţiei.

Printre acţionarii companiei se numără Bittnet Systems, dar şi Agista, primul fond de investiţii românesc cu focus pe Piaţa AeRO, care accelerează IMM-urile locale, prin infuzie de capital, know-how şi listarea acestora la bursă, se mai menţionează în document.

Chromosome Dynamics a înfiinţată în anul 2020, fiind un start-up inovativ, al cărui obiect de activitate principal este dezvoltarea de Machine Learning (ML) şi Artificial Intelligence (AI) cu impact direct asupra dezvoltării sectorului agro din România. La doi ani de la înfiinţare, Chromosome Dynamics are o cifră de afaceri de 4,75 milioane de lei, la finele lui 2021, şi estimează, în baza produselor dezvoltate sau în curs de dezvoltare, o creştere a cifrei de afaceri cu 600% la nivelul anului 2023.

Mugurel Ionel, fondatorul Chromosome Dynamics, a declarat: "Listarea companiei noastre vine în cel mai bun moment posibil, atât pentru noi, cât şi pentru investitori. De la derularea plasamentului privat şi până în prezent, am lucrat la o serie de proiecte care vor fi lansate în viitorul foarte apropiat. Proiectele noastre de Machine Learning şi Artificial Intelligence, inovative şi unice pe piaţa din România, sunt destinate domeniului agri, domeniu care, invariabil, prin natura lui, poate avea doar un trend ascendent de dezvoltare. Scopul nostru este să valorificăm în anii următori aceste produse pe piaţa internă şi internatională, bazându-ne pe avantajul competitiv că acestea sunt un first-of-a-kind. Mai mult, ne propunem şi suntem pregătiţi să valorificăm experienţa şi expertiza noastră în AI şi în alte domenii, ceea ce generează, de asemenea, avantaj competitiv. Ne-am propus să dăm un scop AI, iniţial în domeniul agro, unde avem expertiza şi să dezvoltăm, ulterior, constant. Orientaţi către viitor, este firesc să valorificăm şi potenţialul companiei pe piaţa de capital din România. Gândim dezvoltarea integrat, pe termen mediu şi lung, atât pentru companie, cât şi

pentru potenţialii noştri investitori. Debutul oficial pe piaţa de capital marchează o nouă etapă în viaţa companiei şi ne-am propus să folosim toate mecanismele pe care aceasta ni le pune la dispoziţie pentru a ne dezvolta".

În prezent, cel mai avansat proiect al companiei este Agrobazar, o platformă digitală legată de

procesele de consultanţă şi vânzare-cumpărare în domeniul agricol. De la momentul lansării din 2021 şi până în prezent, vânzările totale prin platformă au depăşit 2,5 milioane de lei.

"Ne-am propus ca Agrobazar să fie un one-stop shop pentru agricultorii din România, menit să cuprindă tot sectorul agroalimentar în douăsprezece mari categorii. Punem la dispoziţie servicii de consultanţă în agribusiness, utilaje agricole şi inputuri - seminţe, pesticide, îngrăşăminte - dar şi o gamă largă de produse din zona casa&grădina şi pet&vet. Odată cu lansarea aplicaţiilor mobile disponibile pentru descărcare în Google Play (Android) şi AppleStore (iOS), preconizăm că vânzările totale prin platformă vor atinge pragul de opt milioane de lei până la finalul anului 2022. Simultan lucrăm la definitivarea şi, ulterior, la lansarea celorlalte proiecte de AI, ceea ce va oferi dimensiunea completă a Chromosome Dynamics ", a declarat Mugurel Ionel.

Nicolae Kovacs, CEO Agista, a spus: "Am decis să susţinem Chromosome Dynamics deoarece activează în sectorul agri, un domeniu strategic pentru România, şi care, mulţumită proiectelor sale inovative, cum este Agrobazar, vine în sprijinul nevoilor fermierilor folosind avantajele tehnologiei moderne. Un alt factor cheie care a contat la intrarea în acţionariatul companiei a fost profesionalismul echipei de management şi planurile de expansiune".

Chromosome Dynamics a desfăşurat în a doua jumătate a anului 2021 mai multe runde de finanţare, inclusiv un plasament privat, prin care a atras 3,4 milioane de lei, fonduri utilizate pentru dezvoltarea proiectelor de investiţii ale companiei. Finanţarea a fost intermediată de casa de brokeraj Goldring, care a asistat compania şi în derularea procesului de listare pe segmentul AeRO al Bursei de Valori Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Dacă printre acţionarii companiei se numără Bittnet Systems, dar şi Agista atunci e foarte clara directia.

    Noi spunem pas din start pentru ca stiim ce fac fratii L. 

    1. BNET are 2% din CHRD...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro