Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

ÎN DECEMBRIE:Transgaz va prezenta investiţiile realizate în acest an

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital /

Transgaz va prezenta investiţiile realizate în acest an

Dacă angajamentele investiţionale aferente anului 2019 nu sunt realizate, Transgaz riscă să distribuie noi dividende din profitul anului trecut 

Acţionarii Transgaz (TGN) solicită conducerii companiei să prezinte, în luna decembrie în cadrul unei AGA, un raport privind realizarea investiţiilor, precum şi a sumelor angajate în acest sens, pentru evaluarea gradului de îndeplinire a programului de investiţii aprobat pentru anul în curs, se arată într-un raport al transportatorului de gaze naturale remis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"În situaţia în care se constată că angajamentele investiţionale aferente

anului 2019 nu au fost realizate până la data raportului, Ministerul Economiei solicită conducerii Transgaz ca, în cadrul aceleiaşi AGA, să fie

supusă aprobării distribuirea diferenţei de dividende, potrivit prevederilor hotărârii acţionarilor din 6 iunie 2019", se arată în raportul emitentului.

Atunci, acţionarii Transgaz au fost de acord cu distribuirea sumei de 255,02 milioane de lei ca dividende, echivalentul a circa 51% din profitul anului trecut, de 495,67 milioane lei, aprobare condiţionată de realizarea programului de investiţii pentru anul în curs.

În situaţia contrară, transportatorul de gaze naturale are obligaţia să distribuie ca dividende, până la finele lui 2019, profitul nerepartizat

şi neutilizat pentru investiţii, până la concurenţa sumei ce reprezintă 90% din profitul anului trecut.

După primele şase luni ale acestui an Transgaz, şi-a redus profitul net cu 30% de la 280 milioane lei în primul semestru al anului trecut, la 195,5 milioane lei.

Statul Român, prin Ministrerul Economiei, deţine 58,51% din transportatorul de gaze naturale.

Valoarea de piaţa a companiei la Bursa de Valori Bucureşti se ridică la circa 4,23 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. ... sa nu balteasca banii TRansgaz in banci ; bancile se folosesc de banii companiilor de stat ca sa imprumute tot statul , cumparand titluri de stat !!!

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. SITUATIA ASTA A APARUT , DIN CAUZA AMANARII , CU INCA 1 AN , LA LUCRARILE CONDUCTEI BRUA ; EI INSISI , AU STABILIT UN TERMEN , DE LA 15 APRILIE 2018 , LA 31 DECEMBRIE 2019 , NICI O ZI IN PLUS !!! ASA S-A STABILIT !!! ACUMA , CA SANTEM IN ROMANIA , SI SE LUCREAZA , CA IN ROMANIA , S-A RASUCIT SITUATIA !!! BA , CA A FOST FRIG ; BA , CA A PLOUAT ; BA CA N-A PLOUAT ; BA , CA A FOST SOARE , SI I-A BATUT IN CAP , PE SUDORI ; Ba , CA TREBUIE SA TREACA CU TEVILE , PE TREN PRIVAT , SI NU LE DA VOIE AIA ; EI N-AU STIUT , ASTA , INAINTE SA SE APUCE ??? SPECIALISTII AIA , PLATITI CU BANI GREI , CA SA GANDEASCA , CE-AU PAZIT ??? AM INTELES , CA CONDUCEREA TRANSGAZ , N-AR VREA SA DISTRIBUIE ALTE DIVIDENDE , SI SA PASTREZE BANII PENTRU LUCRARI , CA SA NU SE IMPRUMUTE DE LA BANCI !!! ATUNCI , CINE E DE VINA , PENTRU TOATA SITUATIA ASTA ??? AM INTELES : SOARELE , VANTUL , PLOAIA , ZAPADA ; PE SCURT , DUMNEZEU , E DE VINA !!!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Ziarul BURSA

29 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 29 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS