ÎN DISCUŢIILE PE MARGINEA RĂZBOIULUI COMERCIALComisia Europeană nu are o ofertă specială pentru SUA

Ziarul BURSA #Internaţional /

Comisia Europeană nu are o ofertă specială pentru SUA

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, nu va prezenta o ofertă comercială specială în timpul discuţiilor cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat ieri Executivul comunitar, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Tarifele vamale americane, de 25% la importurile de oţel şi de 10% la cele de aluminiu, au intrat în vigoare la data de 23 martie, iar începând cu data de 1 iunie sunt aplicate şi producătorilor din UE.

De asemenea, Trump ameninţă că va introduce şi tarife vamale de până la 25% pentru importurile de autoturisme şi piese auto din UE, o măsură care ar duce la creşterea costurilor vehiculelor, ar afecta vânzările de automobile şi locurile de muncă din industria auto.

Miercuri, Juncker va merge la Washington pentru discuţii axate pe tensiunile comerciale provocate de aceste tarife şi pentru a încerca să dezamorseze conflictul comercial care ameninţă să se agraveze între europeni şi americani.

Larry Kudlow, principalul consilier economic al preşedintelui Donald Trump, a afirmat că se aşteaptă ca Juncker să vină cu o ofertă comercială "semnificativă", dar Comisia Europeană a precizat ieri că asta nu se va întâmpla.

"Nu vrea să intru în discuţii privind mandatele şi ofertele deoarece nu există oferte", a afirmat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, adăugând: "Aceasta este o discuţie, este un dialog şi o oportunitate de a vorbi şi de a rămâne angajaţi în dialog".

Oficialul a adăugat că Juncker "este foarte bine pregătit" pentru a expune argumentele europenilor.

"Aceasta este o ocazie de a atenua potenţialele tensiuni comerciale şi de a ne angaja într-un dialog constructiv cu partenerii americani", a adăugat Margaritis Schinas.

"Mergem la Washington cu cele mai bune intenţii", a insistat recent comisarul european pentru comerţ, Cecilia Malmstrom, care îl va însoţi pe Juncker la Washington.

Malmstrom a avertizat, însă, că în cazul în care SUA vor introduce tarife pentru importurile de automobile UE are intenţia să riposteze.

"Pregătim, împreună cu statele membre, o listă de contra-măsuri şi le-am comunicat în mod clar acest lucru partenerilor noştri americani", a precizat comisarul european.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS