În disperare, românii ard haine să se încălzească!

DUMITRU CHISĂLIŢĂ
Miscellanea / 30 ianuarie 2023

În disperare, românii ard haine să se încălzească!

Odată cu scăderea temperaturilor, mergând seara spre casă, mai multe zile la rând am simţit un miros înţepător în aer. Într-una din zile m-am întâlnit cu un prieten şi sesizându-i aceste întâmplări, m-a asigurat că mirosul se datorează modului în care au ales unii concetăţeni să şi încălzească locuinţele: "merg la magazinele de second hand de haine şi iau sacii de haine care nu se vând şi fac foc cu ele". Chiar aşa să fie!

România s-a confruntat anul acesta cu cea mai mare reducere, în procente, a consumului de gaze şi energie, în industrie, după anul 1991, atunci când în urma ate-pronunţării asupra "industriei româneşti ca un morman de fier vechi" s-au închis ca şi acum mii de societăţi comerciale.

Consumatorii industriali care încearcă să ţină porţile deschise, dar şi consumatorii casnici nu mai au cu cine să contracteze achiziţia de gaze şi energie electrică, fiind refuzaţi de toţi furnizorii din piaţă, fiind lăsaţi la mila FUI, dar mai ales într-o incertitudine suplimentară faţă de incertitudinea dată de instabilitatea legislativă, geopolitică, economică, comercială - atât pe achiziţia, cât şi pe vânzarea de gaze şi energie electrică.

Exxon, CEZ, ENEL etc., se retrag din România, lăsând în spate companii care nu au fost complet restructurate, dar mai ales abandonând investiţii începute sau anulând intenţii de investiţii în noi capacităţi de producţie, singura metodă care ne poate reduce sărăcia energetică şi ne poate readuce Pacea Socială.

Săracia energetică şi dezindustralizarea României, sunt probleme pe care le avem deja. Ce urmează medievalizarea României?

Perioada prelectorală care urmează va accentua toate problemele cu care ne confruntăm astăzi:

-consumatorii industriali vor fi sacrificaţi pentru a menţine preţul la populaţie - dezindustralizarea va continua,

-va exista o temere reală în a mai investii în România în domeniul energiei, dar chiar şi în a activa în România în domeniul energiei,

-dependenţa de importuri se va accentua,

-sărăcia energetică va fi în creştere,

-haosul din energie se va accentua ideea de "naţionalizare" şi de centralism, care va avansa puternic, dar la fel ca şi atunci când s-a propovăduit privatizarea (anii 90) pentru binele românilor, scopul adevărat este de a aduce viitoarele companii naţionalizate în mâinile unor grupuri de interese şi nici decum binele pentru oameni.

-statul îşi va menţine politica de a se îndestula la bugetul de stat din supracâştigurile din energie., pentru a putea veni cu pomeni electorale.

Disperarea împinge oamenii şi societatea la acţiuni, care sunt greu de crezut că pot fi posibile în secolul XXI, dar împinge oamenii să susţină acţiuni care pe termen lung, sigur le va aduce mai mult rău decat bine.

Pe măsură ce nu discernem între borfaş şi profesor, tot aşa nu vom recunoaşte traiectoria la fel de perversă de la borfaş la demagog. Atunci când oamenii nu învaţă că lucrurile trebuie trecute prin filtrul justei judecăţi şi îşi urmează doar speranţele, dorinţele şi visurile, manipularea maselor în folosul grupurilor de interese este sigură. La fel de sigură este şi suferinţa maselor, atunci când manipulatorii nu mai au nevoie de serviciile lor.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. Nu conteaza ca romanii rabda foamea si frigul,

  sa curga banii si armele in Ucraina,

  slava ukri 

  1. Esti stupid si rau intentionat!

   Aparent tu esti un simpatizant al nazistilor de la Kiev, responsabili de peste 10 000 de civili rusofoni ucisi sau raniti in Donbas in perioada 2014-2021.

   Este inutil sa mai spun ca esti stupid si rau chiar criminal intentionat. 

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6576
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2114
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9174
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.5083

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb