În gheata de Moş Nicolae pot ajunge până la 18 aditivi alimentari şi 75,4 grame de zahăr

G.D.
Miscellanea / 6 decembrie 2022

Sursa foto: www.pixabay.com

Sursa foto: www.pixabay.com

Astăzi este Moş Nicolae, prilej prin care cei mici primesc dulciuri şi cadouri, însă ştim ce conţin de fapt dulciurile din ghetuţele celor mici? Un simplu cadou compus dintr-o cutie de bomboane şi suc tip ceai poate ajunge până la 18 aditivi alimentari şi până la 75,4 grame de zahăr, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, de Moş Nicolae trebuie să fim atenţi la dulciurile pe care le oferim celor mici, pentru că bomboanele şi sucul tip ceai oferite drept cadou ajung până la 18 de aditivi alimentari (E-uri), iar cele mai frecvent întâlnite sunt: E330, E202, E160, E300, unele E-uri ajungând să se repete de până la 2 ori.

Prin scanarea produselor care compun cadoul de Moş Nicolae, Aplicaţia InfoCons redă direct pe telefonul mobil numărul E-urilor, dar şi explicitarea acestora pentru fiecare produs în parte.

Mai mult, prin adăugarea produselor care alcătuiesc cadoul de Moş Nicolae în lista de produse salvate, avem posibilitatea printr-o simplă bifare a produselor, să aflăm cantitatea TOTALĂ de sare, cantitatea TOTALĂ de zahăr, numărul TOTAL de aditivi alimentari (E-uri), dar şi de câte ori se repetă aceştia în produsele selectate.

De asemenea, cu ajutorul calculatorului integrat în aplicaţia InfoCons, putem seta cantitatea de produs pe care urmează să o consumăm, iar aplicaţia InfoCons ne va dezvălui cantitatea de sare, cantitatea de zahăr şi caloriile regăsite în cantitatea de produs selectată, subliniază sursa citată.

În acest context, aplicaţia InfoCons ne ajută să alegem în cunoştinţă de cauză dulciurile pentru cadoul de Moş Nicolae, conform nevoilor şi preferinţelor noastre de consum.

De exemplu, pentru un cadou simplu format din bomboane şi suc tip ceai, cei mici pot consuma până la 75,4 grame de zahăr pentru 100 de grame de produs, echivalentul a 15 pliculeţe de zahăr, în condiţiile în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă o cantitate zilnică de 25 grame de zahăr.

Pentru a nu depăşi cantitatea de zahăr recomandată pe zi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Aplicaţia InfoCons ne ajută să ne setăm preferinţele de consum precum cantitatea maximă de zahăr, sare, calorii, numărul maxim de aditivi alimentari, precum şi tipul de alergeni pe care ne dorim să îi eviăm în produsele pe care le consumăm.

Aplicaţia InfoCons este disponibilă pentru orice sistem de operare IOS, Android şi Huawei, se mai arată în comunicat.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

07 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9022
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5747
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4884
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3601

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro