ÎN INSTANŢĂUnirea Shopping Center vrea anularea alegerilor Consiliului Reprezentanţilor Acţionarilor SIF Muntenia

ANDREI IACOMI
Piaţa de Capital / 28 septembrie

Unirea Shopping Center vrea anularea alegerilor Consiliului Reprezentanţilor Acţionarilor SIF Muntenia

Unirea Shopping Center a cerut, în instanţă, anularea alegerilor Consiliului Reprezentanţilor Acţionarilor SIF Muntenia (SIF4), după cum reiese dintr-un raport al SAI Muntenia Invest, administratorul SIF-ului, publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Concret, Unirea Shopping Center cere Tribunalului Bucureşti constatarea nulităţii absolute a tuturor hotărârilor adoptate în cadrul adunării acţionarilor SIF Muntenia din data de 22 iulie şi, în subsidiar, anularea deciziilor. Atunci, Dragoş Ştefan Gioga, Robert-Cosmin Pană şi George-Alin Ştefan au fost aleşi în calitate de membri ai Consiliului Reprezentanţilor Acţionarilor SIF Muntenia, cu un mandat de patru ani.

La adunarea acţionarilor SIF Muntenia din luna noiembrie a anului trecut, când pe ordinea de zi s-a aflat inclusiv revocarea administratorului SIF-ului, la cererea lui Ben Madadi care pe atunci era cel mai mare investitor al societăţii, niciunul dintre membrii Consiliului nu a fost prezent în sală. În acel moment, Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor SIF-ului era format din Ştefan Dragoş Gioga ce ocupa funcţia de preşedinte şi membrii Mihai Chişu şi George-Alin Ştefan. La alegerile din iulie Mihai Chişu nu a mai candidiat, locul său fiind luat de Robert-Cosmin Pană.

Menţionăm că Robert-Cosmin Pană este unul dintre cei doi vice-preşedinţi ai Bursei de Valori Bucureşti, fiind singurul component al bord-ului operatorului pieţei noastre de capital care nu are poză pe site-ul BVB.

La jumătatea acestui an, Unirea Shopping Center era deţinută în proporţie de 80% de Nova Group Investments Romania, firmă controlată de familia Adamescu, în timp ce SIF Muntenia avea 10,8% din societate.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. 2 asociati, ADAMESCU CU 80 % SI SIF MUNTENIA 10,8 SAU 11 %. Este clar ca mostenitorilor batranului ADAMESCU NU LE CONVINE alesii CELOR DE LA SIF MUNTENIA. Ei sa-si spele rufele in familie.

    Robert Cosmin Pana este, ca si Dragos Stefan Gioga, angajat la marele Elvetian, care prin SAI Swiss Capital capuseaza SIF-urile, impreuna cu Dragoi si restul gastii din Cooperativa. Stiti povestea cu comisionul de 12% la Active Dinamic, fond detinut de Swiss Capital si abonat la SIF4.

    1. Aha,da,da.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro