ÎN LUNA IULIE 2021ANPC a realizat 530 de acţiuni de control pe litoral

S.B.
Miscellanea / 22 iulie

ANPC a realizat 530 de acţiuni de control pe litoral

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) supraveghează piaţa, prin structura sa specială de control, "Comandamentul Litoral 2021" , astfel încât turiştii aflaţi pe malul Mării Negre, în acest sezon estival, să îşi poată petrece aici vacanţa pe care şi-au dorit-o, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Astfel, timp de 3 săptămâni, în perioada 1-21 iulie 2021, comisarii ANPC, reuniţi la Comandament, au realizat 530 de actiuni de control, în urma cărora au fost aplicate 583 avertismente şi 85 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 415.400 lei.

De asemenea, au fost oprite definitiv de la comercializare, produse, în valoare totală de peste 100.000 lei şi oprite temporar de la comercializare până la remedierea deficienţelor constatate, produse în valoare totală de aproximativ 530.000 lei.

Acestora li s-au adăugat 23 de măsuri complementare de oprire temporară a prestării serviciului pentru tot atâtea unităţi de alimentaţie publică de pe întreg litoralul, pentru remedierea unor deficienţe, astfel încât serviciul prestat să fie conform legislaţiei în vigoare, în cele mai mici detalii.

Conform tradiţiei, în perioada vacanţelor de vară, Comandamentul Litoral 2021 veghează pentru prevenirea şi combaterea practicilor care dăunează sănătăţii, securităţii şi intereselor economice ale consumatorilor şi asigurării dreptului acestora de a fi informaţi.

Comparativ cu situaţiile întâlnite în anii precedenţi, neregulile constatate sunt mult mai puţin importante şi mai rar întâlnite, ceea ce demonstrează un grad mai înalt de conştientizare a importanţei respectării prevederilor legale, cu atât mai mult cu cât verificările comisarilor ANPC, în această perioadă, sunt sporite numeric, pentru a se asigura că legea este respectată.

Pe parcursul campaniei desfăşurate pe litoral, în cadrul Comandamentului, ANPC va continua să informeze consumatorii, după fiecare etapă a acţiunilor de consiliere, supraveghere şi control, care au fost constatările echipelor ANPC, în teren, referitoare la produsele şi serviciile oferite publicului, în sezonul estival 2021.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9198
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7754
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.1200

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro