ÎN MESAJUL DE ANUL NOU,Preşedintele catalan a promis organizarea unui referendum pentru câştigarea independenţei

J.F.
Internaţional /

Carles Puidgemont (sursa foto: Facebook)

Carles Puidgemont (sursa foto: Facebook)

Preşedintele Cataloniei, Carles Puigdemont, a promis sâmbătă dimineaţă în mesajul adresat de Anul Nou că va organiza în 2017 un referendum "legal şi obligatoriu" pentru câştigarea independenţei regiunii, în ciuda opoziţiei politice de la Madrid. Mesajul liderului catalan vine la doar o zi după ce premierul conservator al Spaniei a respins posibilitatea unui referendum pentru independenţa Cataloniei, transmite BBC, citat de News.ro.

Anterior, autorităţile spaniole au decis să ignore rezultatele unui referendum consultativ din 2014, atunci când o largă majoritatea a votat pentru independenţa Cataloniei.

Catalonia rămâne una dintre cele mai bogate regiuni din Spania.

Mai mult, sentimentul separatist a crescut puternic în ultimii cinci ani, în care economia spaniolă s-a confruntat cu o recesiune puternică.

"Noi catalanii ne vom decide în mod liber propriul viitor printr-un referendum legal şi obligatoriu", a declarat preşedintele Puigdemont în mesajul de Anul Nou.

Un asemenea referendum pentru independenţă ar urma să aibă loc în septembrie 2017, pe baza unei rezoluţii aprobate de parlamentarii catalani şi condamnată de Madrid.

Politicienii catalani implicaţi în organizarea referendumului considerat ilegal din urmă cu doi ani au ajuns chiar în faţa instanţei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS