ÎN PERIOADA 17 - 21 IULIEDigi şi-a răscumpărat aproape 12 mii de acţiuni

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 septembrie 2018

Digi şi-a răscumpărat aproape 12 mii de acţiuni

Digi Communications NV (DIGI) şi-a răscumpărat, în intervalul 17 - 21 iulie, un număr de 11.884 de acţiuni, în valoare totală de 343.135 de lei, la preţuri cuprinse între 28,7 şi 29 de lei/titlu, se arată într-un raport al operatorului de telecomunicaţii publicat, ieri, pe site-ul operatorului de piaţă.

Achiziţiile fac parte din programul de răscumpărare pentru cel mult 3,4 milioane de acţiuni clasa B, reprezentând maximum 10% din acţiunile DIGI tranzacţionate la Bursa de Valori BUcureşti (BVB), ce a demarat la începutul lunii iunie şi se va derula până la data de 1 mai 2019.

Preţul maxim de achiziţie al unei acţiuni este egal cu media celui mai mare preţ din fiecare dintre cele cinci zile de tranzacţionare înainte de data achiziţiei, plus 5%, iar preţul minim per acţiune este egal cu media celui mai mic preţ din fiecare dintre cele cinci zile de tranzacţionare înainte de data achiziţiei, minus 5%, informează DIGI.

Potrivit raportului emitentului, se intenţionează ca acţiunile răscumpărate să fie utilizate pentru respectarea obligaţiilor provenite din programele de opţiuni pe acţiuni aflate în des-făşurare sau care vor fi derulate de emitent.

La finalul săptămânii trecute, operatorul de telecomunicaţii a anunţat că, prin filiala sa din Spania, Digi Spain Telecom, a lansat propriile servicii de internet şi telefonie fixă, în baza unui contract încheiat cu operatorul de telecomunicaţii Telefonica.

După primele şase luni ale acestui an, Digi Communications NV, compania mamă a RCS&RDS, a obţinut un profit net de 15,3 milioane de euro, circa jumătate din cel realizat în primele şase luni ale anului trecut.

Acţiunile DIGI au fost listate la BVB în luna mai a anului 2017, după derularea unei oferte publice pentru 25,6% din societate, operaţiune de piaţă care s-a încheiat cu succes la preţul de 40 de lei/unitate.

De la listare şi până în prezent, titlurile DIGI s-au înscris pe o tendinţă des-cendentă, preţul de închidere a acţiunii operatorului de telecomunicaţii la BVB în data de 21 septembrie fiind de 28,8 de lei/titlu.

Valoarea de piaţă a emitentului la bursă este de 2,88 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. de la 12 mii la 3,4 milioane, te doare capul. Astia fac misto. |In fapt ei vor sa inoculeze ideea ca pretul va scadea mult mai mult.

    10 procente din actiunile listate pe BVB nu 10 % din capitalul social.

    1. Mulțumim pentru observație. Am corectat greșeala.

      Ar mai fi ceva de lamurit dar probabil trebuie un CFA level II. Cat la suta din capitalul social al DIGI este listat la BVB ?

    A dat lovitura pentru ei. In Timisoara, primaria taie toate cablurile de Tv si internet, asa ca abonatii raman luni de zile cu ochii in soare. Sunt curioasa cine acopera cheltuielile, doar nu vom plati abonamente pentru servicii care nu exista.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9186
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6835
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9766
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7021
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.0437

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro