Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

ÎN PERIOADA 18-22 IULIE,Inspectorii de muncă au aplicat amenzi de peste 1,5 milioane lei

Mina Irina
Companii /

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 18 - 22 iulie 2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 1.52 de lei (346.113 de euro) şi au fost depistate 140 de persoane care lucrau la negru, potrivit unui comunicat al instituţiei trimis redacţiei.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel naţional s-au aplicat amenzi în valoare de 1.216.900 de lei din care 850.000 de lei pentru muncă la negru.

În plus, pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut cinci propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi şi 329 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, s-au aplicat amenzi în valoare de 306.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 65 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Au fost sancţionaţi 824 de angajatori în domeniu.

"Am derulat o acţiune de control în Portul Constanţa care a avut drept scop verificarea operatorilor portuari şi a societăţilor subcontractoare, ce desfăşoară activităţi de depozitare şi manipulare mărfuri. S-a urmărit cu precădere modul în care angajatorii respectă prevederile legale cu privire la organizarea activităţii din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă,acordarea şi purtarea echipamentului individual de protecţie,munca prestată în baza contractului individual de muncă, organizarea timpului de muncă, de odihnă, munca suplimentară, munca de noapte, repausul săptămânal şi concediul de odihnă, acordarea tuturor drepturilor salariale şi plata acestora pentru munca prestată. Alegerea acestui tip de acţiune este motivată de importanţa strategică a acestui loc de intrare a mărfurilor în ţară, de necesitatea unor locuri de muncă sigure şi sănătoase pentru lucrători şi de asigurarea respectării cadrului legal aflat în domeniul de competenţă al Inspecţiei Muncii", afirmă inspectorul general de stat, Dantes Nicolae Bratu, potrivit sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS