Revista BURSA Construcţiilor

ÎN PERIOADA 31 MAI-2 IUNIE:Papa Francisc va efectua o vizită în ţara noastră

T.T.
Miscellanea /

Papa Francisc (Sursa foto: Twitter)

Papa Francisc (Sursa foto: Twitter)

Actualizare Conferinţa Episcopilor catolici din România a transmis că vizita Papei va avea loc la invitaţia autorităţilor din ţara noastră şi a Bisericii Catolice din România.

Vizita va avea în primul rând un caracter pastoral, dar va însuma şi importante valenţe ecumenice sub motto-ul "Să mergem împreună!".

"Sperăm ca prezenţa în România a Urmaşului Sfântului Petru să aducă României inspiraţia pentru a uni tot ceea ce e bun şi valoros în favoarea ţării şi a binelui comun. Să putem regăsi voinţa dialogului între Bisericile creştine bazat pe respectul alterităţii, care să unească energiile creştinilor în favoarea vieţii şi a valorilor fireşti ale Creaţiei lăsate de Dumnezeu", a transmis Preafericitul Cardinal Lucian Mureşan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, şi Preşedinte al Conferinţei Episcopilor Catolici din România, într-un comunicat publicat pe site-ul instituţiei.

Papa Francisc este al doilea Papă care vine în vizită în România, după Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea care a vizitat România în mai 1999.

Papa Ioan Paul al lI-lea a fost primul Suverna Pontif care a viztat o ţară majoritar ortodoxă.

-----

Papa Francisc va întreprinde o vizită în ţara noastră în perioada 31 mai-2 iunie, a anunţat, astăzi, Administraţia Prezidenţială.

"Primind invitaţia preşedintelui României, a autorităţilor statului şi a Bisericii Catolice din România, Sanctitatea Sa Papa Francisc va întreprinde o Vizită Apostolică în ţară noastră în perioada 31 mai-2 iunie 2019", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, publicat pe site-ul instituţiei.

Cu această ocazie, Papa Francisc va vizita oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj, dar şi sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc, conform sursei citate.

Programul de călătorie va fi publicat la o dată ulterioară.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConferinţa PPTT 'Specialistii ferestrelor, fatadelor si sticlei'
Cabinet de avocatTMPS