Abonament gratuit

ÎN PERIOADA 9 - 13 SEPTEMBRIEDigi şi-a răscumpărat acţiuni de circa 0,58 milioane lei

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Digi Communications (DIGI) a achiziţionat, în perioada 9 - 13 septembrie, un număr de 19.599 de acţiuni proprii, compania-mamă a operatorului de telecomunicaţii RCS & RDS plătind pentru acest pachet de acţiuni suma totală de 0,584 milioane de lei, se arată într-un comunicat al emitentului remis ieri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Achiziţiile, ce au fost realizate la preţuri situate între 29,6 şi 29,9419 lei, fac parte din programul ce a demarat în data de 21 mai 2019, ce presupune răscumpărarea unui număr de cel mult 3,54 milioane de acţiuni DIGI clasa B, echivalentul a maximum 10% din capitalul social subscris de clasă B, operaţiune ce se va derula până la data 30 aprilie 2020.

Răscumpărările se realizează la preţul pieţei din momentul achiziţiei, dar care nu poate depăşi 40 de lei/titlu, echivalent cu preţul la care s-a închis acum mai bine de doi ani oferta publică pentru 25,6% din societate.

La finele săptămânii trecute, Digi Communications a anunţat că Autoritatea Maghiară pentru Media şi Telecomunicaţii (NMHH) a respins participarea societăţii la licitaţia pentru utilizarea frecvenţelor 5G în Ungaria, decizie pe care societatea o va contesta.

"Societatea doreşte să îşi informeze investitorii şi acţionarii că la data de 13 septembrie 2019, Autoritatea Maghiară pentru Media şi Telecomunicaţii (NMHH) a transmis societăţii decizia de respingere a participării la licitaţia pentru utilizarea frecvenţelor 5G în Ungaria. Societatea a participat la această procedură de licitaţie în scopul dezvoltării activităţii sale de comunicaţii mobile pe piaţa din Ungaria", arată un raport transmis de companie operatorului pieţei noastre de capital.

Digi consideră că decizia NMHH este incorectă şi lipsită de temei real.

"În opinia noastră, hotărârea NMHH este în afara condiţiilor prevăzute de caietul de sarcini, bazându-se pe supoziţii şi fapte care se presupune că se vor întâmpla, iar nu pe date concrete şi analize fundamentate. Această decizie se adaugă unei liste de alte hotărâri nefavorabile şi controversate pe care NMHH le-a adoptat în relaţia cu societăţile din cadrul Grupului Digi, de-a lungul timpului, în contextul altor licitaţii pentru radiofrecvenţe", se arată în comunicatul operatorului de telecomunicaţii remis BVB.

Digi Communication a încheiat al doilea trimestru din 2019 cu venituri de 294,1 milioane de euro, în creştere cu 15,9% faţă de aceeaşi perioadă din 2018, în timp ce profitul net s-a ridicat la 20,8 milioane de euro, comparativ cu o pierdere netă de 1,93 milioane de euro, la finele trimestrului al doilea al anului trecut.

Valoarea de piaţă a companiei la BVB este de 2,98 miliarde de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS