ÎN PERIOADA 9-14 MAIAIEE organizează evenimentul "Forum - Cariera în industria energetică"

Comunicate de presă / 19 mai 2022

AIEE organizează evenimentul "Forum - Cariera în industria energetică"

Evenimentul Forum - Cariera în industria energetică, organizat în perioada 9-14 mai 2022, în incinta Bibliotecii Centrale a Universităţii Politehnica din Bucureşti s-a bucurat de un real succes în rândul tinerilor, companiilor şi cadrelor didactice.

Anul acesta, evenimentul de carieră a fost organizat de Asociaţia Inginerilor Energeticieni şi Electricieni - AIEE, care, în parteneriat cu Facultatea de Energetică, UPB a reuşit să atragă atenţia studenţilor şi tinerilor ingineri asupra direcţiei de dezvoltare în domeniul ingineriei energetice. Pe parcursul celor 6 zile de eveniment 642 de participanţi unici au fost prezenţi la activităţile desfăşurate.

Prima zi a evenimentului a fost dedicată Facultăţii de Energetică, evenimentul debutând cu Ziua Porţilor Deschise şi s-a bucurat de prezenţa a 203 participanţi. Studenţii, absolvenţii dar şi reprezentanţii companiilor au avut oportunitatea de a vizita laboratoarele Facultăţii de Energetică cât şi aflarea informaţiilor actualizate referitoare la specializările facultăţii, procesul de repartizare şi documentele necesare pentru practica studenţească. În plus, Facultatea de Energetică a avut ca invitaţi speciali reprezentanţi ai Federaţiei Patronală Petrol şi Gaze, care au vorbit studenţilor de noile tendinţe din energetică.

Marţi, 10 mai, a debutat cu deschiderea oficială a evenimentului, care a adus împreună personalităţi din mediul academic şi ai companiilor din industrie: Horia Necula - Prorector Universitatea Politehnica din Bucureşti, Diana Robescu - Decan Facultatea de Energetică, Petru Ruşeţ - Director General Siemens Energy, Teodor Chirica - Preşedinte al Consiliului de Administraţie Nuclearelectrica, Gina Cruceru - Group HR Director Rompetrol.

Pe parcursul zilelor de marţi şi miercuri, 10-11 mai 2022, participanţii au urmărit prezentările companiilor, ce au acoperit o paletă variată de specializări energetice: operatorul de transport şi sistem (Transelectrica), producere energie (Nuclearelectrica, Hidroelectrica), furnizare de energie (Engie şi Monsson), rafinare şi distribuţie de produse petroliere (Rompetrol), producători de echipamente şi soluţii energetice (Siemens Energy, Eximprod Grup, Phoenix Contact, Signify, ACE Industrial Software Solutions, Honeywell), antreprenori generali (Electromontaj, Enevo Group, Adrem), dezvoltatori de proiecte fotovoltaice (VOLT, Heliopolis)

Cele 19 companii au avut la dispoziţie câte 30 de minute pentru a se adresa viitorilor practicanţi, interni sau angajaţi. De asemenea, în timpul pauzelor de cafea, cele 10 standuri ale partenerilor au reprezentat adevărate puncte de atracţie.

Jucători importanţi din energetica românească au venit în întâmpinarea participanţilor cu workshop-uri de dezvoltare tehnică şi personală, care au stârnit interesul celor 230 de participanţi. Partenerii Gold ai evenimentului, care au susţinut workshop-uri sunt: Siemens Energy, Rompetrol, Nuclearelectrica şi Transelectrica.

Ziua de joi, 12 mai 2022, a fost una cu totul specială, nu doar datorită workshop-urilor ci şi prin locaţia inedită: Laboratorul de Tehnica Tensiunilor Înalte al Facultăţii de Energetică, UPB. Această locaţie a contribuit la nivelul calitativ al evenimentului, apropiind tinerii energeticieni de industrie.

Ultimele două zile ale evenimentului au fost oferit oportunitatea participanţilor de a avea acces la obiective energetice importante din ţară. Vineri, 13 mai 2022, a fost o zi cu noroc pentru cei 20 de vizitatori ce au trecut pragul Dispecerului Energetic Naţional, având şansa de a vedea "creierul" Sistemului Energetic Naţional.

Cea de a şasea zi a evenimentului, 14 mai 2022, a regăsit 53 de participanţi la cea mai mare hidrocentrală din România, Porţile de Fier I. Pentru pasionaţii de hidroenergetică, vizita a fost cu totul specială deoarece luni, 16 mai 2022, s-au sărbătorit 50 de ani de la inaugurarea centralei.

Tot în cadrul evenimentului a avut loc şi vizita tehnică la singura centrală nucleară din ţară, Nuclearelectrica deschizându-şi porţile pentru 20 de participanţi. Acestora li s-a prezentat sistemul CANDU, modul de funcţionare a centralei nucleare, rolul energiei nucleare in sistemul energetic naţional şi au vizitat Simulatorul Full Scop.

Considerăm că evenimentul Forum: Carieră în Industria Energetică este unul necesar în industrie, ca răspuns al cererii cât mai mare de resurse umane pe piaţa muncii dar şi a nevoii tinerilor de a avea o expunere în faţa marilor companii şi de a înţelege nevoile actuale ale industriei. Acest eveniment îşi propune să contribuie la pregătirea tinerilor pentru carieră şi la formarea specialiştilor de mâine.

Partenerii evenimentului:

Parteneri Gold: Rompetrol, Nuclearelectrica, Siemens Energy, Transelectrica, Enevo Grup

Parteneri Silver: Eximprod Grup, Volt, Electromontaj, Heliopolis, Engie

Parteneri Bronz: Vinci, ACE Industrial Software Solutions, Monsson

Asociaţii partenere: ASFE, RWEA, RPIA, IEEE Young Professionals Romania, ACUE, HENRO, CRE, FPPG

Parteneri Media - Energynomics, InvesTenergy, Bursa, Focus Energetic, NewsEnergy, e-nergia

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

mk-airport.ro
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

26 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9575
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6194
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1137
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7071
Gram de aur (XAU)Gram de aur290.0889

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro