ÎN PERIOADA IANUARIE-SEPTEMBRIEJTI a virat la bugetul de stat peste 4,2 miliarde lei

S.B.
Companii / 14 noiembrie 2021

JTI a virat la bugetul de stat peste 4,2 miliarde lei

JTI a virat la bugetul statului român în primele nouă luni ale anului 2021 peste 4,28 miliarde de lei, în creştere cu circa 20% faţă de taxele plătite în aceeaşi perioadă din 2020. Suma reprezintă accize, TVA şi alte taxe, impozite şi contribuţii, plătite de cele două entităţi prin care compania îşi desfăşoară activitatea în România, JT International (Trading) şi JTI Manufacturing, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Anul trecut, JTI a virat la buget circa un milliard de euro, reprezentând 75% din cifra de afaceri, în creştere cu peste 13% faţă de 2019. Cifra de afaceri şi implicit taxele plătite la stat au crescut pentru că piaţa neagră a ţigaretelor a scăzut pentru prima dată în 15 ani la sub 10%, iar politica fiscală şi cadrul de reglementare nu au suferit schimbări radicale şi neplanificate.

"Suntem bucuroşi că, în calitate de mari contribuabili, ne facem datoria faţă de societate şi economie şi, într-o perioadă foarte dificilă, am reuşit să ne protejăm oamenii şi în acelaşi timp să ne continuăm activitatea, plătind salariile angajaţilor, taxele, investind în afacerea din România şi în comunitate. Am fost prima companie de tutun care, în 2005, a demarat cooperarea cu autorităţile pentru combaterea comerţului ilegal cu ţigarete. În prezent, se derulează în parteneriat cu ANAF, Vama, Poliţia de Frontieră şi Poliţia campania publică intitulată "Contrabanda e boală grea". Un mesaj de actualitate şi, totodată, de informare privind efectele profund negative ale contrabandei: prejudicierea bugetului statului, creşterea criminalităţii, stoparea dezvoltării economice la frontiere. În ciuda încercărilor de de-normalizare a acestei industrii, contribuim substanţial la economia naţională: investim, producem, exportăm. Facem ceea ce spunem şi spunem ceea ce facem, implicându-ne în rezolvarea problemelor reale ale societăţii în care trăim şi muncim. Iar tot ceea ce solicităm autorităţilor e stabilitatatea cadrului de reglementare şi predictibilitatea fiscală", a declarat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications, JTI Romania, Moldova şi Bulgaria.

Pe durata pandemiei, JTI România nu a disponibilizat şi nu a trimis în şomaj tehnic niciun angajat din cei peste 1.200 care lucrează în sediul central, în fabrică şi în birourile de vânzări din ţară. De asemenea, compania a continuat programele de combatere a contrabandei şi a intensificat sprijinul acordat comunităţii, inclusiv pentru lupta împotriva Covid. În punctele vamale din toată ţara sunt activi cu sprijinul JTI, 44 de câini special instruiţi pentru depistarea tutunului, drogurilor şi numerarului. Programele sociale şi parteneriatele culturale au fost demarate în 1998 şi au continuat an de an, indiferent de contextul economic sau dificultăţile generate de reglementările anti-tutun.

JTI este una dintre primele companii multinaţionale stabilite local, încă din 1993 şi a investit până acum în România peste 250 milioane de euro. Recent, compania a anunţat o investiţie de 60 de milioane de euro în următorii trei ani pentru modernizarea capacităţilor de producţie ale fabricii din Bucureşti. În momentul de faţă, 75% din producţia JTI Manufacturing este exportată în circa 50 ţări, fabrica din Bucureşti fiind considerată un centru de excelenţă în cadrul grupului, pentru calitate în execuţie şi eficienţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

08 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9210
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8330
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0392
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8375
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.1646

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro