Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

ÎN PRIMA JUMĂTATE A ANULUI,Pet Star a livrat 394 milioane de preforme în şase pieţe regionale

Diana Mihu
Companii /

Pet Star a livrat 394 milioane de preforme în şase pieţe regionale

Compania românească Pet Star Holding, în prezent, cel mai mare producător de preforme PET din Balcani, a produs 394 milioane de preforme PET pentru şase pieţe regionale în prima jumătate a anului 2016. Extinderea din acest an pe trei noi pieţe, Bulgaria, Cehia şi Malta, a generat o creştere de 9% a volumelor de vânzări comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Pet Star produce preforme PET pentru o varietate largă de pieţe de consum: ape minerale, sucuri, bere, ulei, lactate şi utilizează tehnologii de vârf din domeniul injecţiei în mase plastice.

Compania deţine astăzi cea mai mare fabrică de preforme PET din Balcani cu o capacitate de producţie de 1,2 miliarde de bucăţi anual. Investiţia în această facilitate s-a ridicat la 9 milioane de euro pe parcursul a trei ani şi a fost finalizată la jumătatea anului trecut, crescând capacitatea de producţie a companiei cu 18%. Fabrica se află la Slobozia şi cuprinde opt linii de producţie şi laboratoarele şi sediile administrative, desfăşurate pe o suprafaţă construită de 25.000 mp, conform sursei citate.

Cifra de afaceri înregistrată de companie în prima jumătate a anului 2016 a fost de 11, 1 milioane euro, în creştere cu 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, se arată în comunicat.

Compania a fost înfiinţată în 2000 de către antreprenorii români Mirela şi Ion Drăgoi, intrând ca al treilea jucător pe piaţa de preforme PET. În 2007, compania urcă pe locul doi, adăugând trei noi linii de producţie. Din 2009, Pet Star devine lider de piaţă, continuă creşterea capacităţii de producţie şi diversificarea portofoliului, potrivit aceleiaşi surse.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS