ÎN PRIMA JUMĂTATE A ANULUI Turbomecanica - venituri în creştere cu 10%, dar profit în scădere

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 august 2022

Turbomecanica - venituri în creştere cu 10%, dar profit în scădere

Turbomecanica Bucureşti (TBM) a raporatat, pentru primele şase luni ale anului, venituri de 57,7 milioane de lei, cu 10,5% peste cele de la jumătatea anului trecut, în timp ce profitul net s-a ridicat la 0,76 în scădere cu 12,2% sub cel din perioada ianuarie-iunie 2021, conform raportului producătorului de componente pentru aeronave publicat, vineri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Pentru primul trimestru, societatea raportase o pierdere de 3,2 milioane de lei, de aproape patru ori mai mare decât cea din primele trei luni ale anului trecut, de 0,85 milioane de lei.

La jumătatea anului, veniturile de exploatare ale Turbomecanica s-au ridicat la 62,03 milioane de lei, cu 6,4% peste cele din primele şase luni ale lui 2021. Pe de altă parte, cheltuielile de exploatare au fost de 59,95 milioane de lei, în creştere cu 7,1% comparativ cu cele din intervalul ianuarie-iunie 2021.

Cheltuielile cu materiile prime, materialele consumabile şi mărfurile au fost de 24,9 milioane de lei, cu 22% peste cele din primele şase luni ale anului trecut, în timp ce cheltuielile cu kerosenul au urcat cu aproape 170%, în urma creşterii preţurilor în pieţele internaţionale.

"Societatea a luat măsuri în ceea ce priveşte procesul de aprovizionare prin achiziţionarea de materii prime şi materiale necesare pentru produsele care se vor finaliza până la finele anului 2022", se arată în raport.

Pentru prima jumătate a anului, Turbomecanica a raportat un profit din exploatare de 2,08 milioane de lei, cu 11,3% sub cel din primele şase luni ale lui 2021, rezultat ce a fost erodat de o pierdere din activităţi financiare de 0,9 milioane de lei, puţin mai mică decât cea din aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Problemele macroeconomice la nivel mondial, dar mai ales cele regionale cauzate de situaţia războiul din Ucraina, vor continua să crească presiunea costurilor (creşterea costurilor la materiile prime, a celor legate de transport, energie şi gaze) cu atât mai mult asupra industriei aviatice şi militare. În ciuda mediului economic instabil, monitorizăm şi analizăm continuu aceste riscuri, iar estimările interne indică faptul că profitul bugetat de zece milioane de lei se poate recupera pe parcursul următoarelor luni", se arată în raportul companiei.

Cel mai mare acţionar al Turbomecanica este Radu Viehmann care la jumătatea anului avea 25,92% din capitalul companiei, în timp ce Dana Maria Ciorapciu deţinea 15,16% din societatea aeronautică. Evaluarea bursieră a Turbomecanica este de circa 90 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9681
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5404
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1141
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9215
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0678

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb