ÎN PRIMELE 6 LUNI DE ACTIVITATERōnin a finanţat campanii în valoare de aproape 1 milion de euro

F.D.
Piaţa de Capital / 18 iulie 2022

Felix Crişan, cofondator Rōnin

Felix Crişan, cofondator Rōnin

Rōnin, platforma de crowdfunding creată de antreprenori pentru antreprenori, a facilitat în numai 6 luni de activitate finanţări de aproape 1 milion euro. În momentul actual, există peste 1.700 de utilizatori înregistraţi pe platformă, iar peste 400 de start-up-uri sunt în curs de analiză şi listare, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, start-up-ul românesc RepsMate şi-a deschis campania de crowdfunding către publicul larg la finalul saptamanii trecute, în timp ce aplicaţia Playerfy va fi listată în cursul acestei săptămâni. Cele două companii vizează finanţări cuprinse între 250.000 euro şi 550.000 euro. Alte 10 companii se află în etapele preliminare listării pe platforma de investiţii şi dezvoltare.

"Într-un mod total transparent, Rōnin asigură buna comunicare între antreprenori şi investitori. Este zona unde cei care au nevoie de capital ca să genereze profit se întâlnesc cu deţinătorii de capital doritori de oportunităţi de investiţii. Împreună suntem o comunitate care crede că fiecărei idei îndrăzneţe cu potenţial important de schimbare în industria din care face parte trebuie să i se acorde o şansă", spune Felix Crişan, cofondator Rōnin.

Pe lângă facilitarea accesului la finanţare pentru afaceri din orice domeniu sau stadiu de dezvoltare, printr-un proces cu mult uşurat şi rapid, platforma Rōnin aduce o noutate absolută în piaţă: face legătura între antreprenori şi investitorii de retail, oferind oricărei persoane oportunitatea să devină investitor în afacerile preferate. Astfel, Rōnin redefineşte conceptul de crowdfunding prin diminuarea pragului minim de investiţii la numai 100 de euro. Aceasta înseamnă nu numai că oricine poate deveni investitor, ci şi oportunitatea diversificării rapide a portofoliului de investiţii pentru reducerea expunerii la risc.

Investitorii vor găsi pe platforma Rōnin start-up-uri din zona tech, dar sunt în curs de listare şi companii din alte domenii, precum HoReCa, producţie, servicii, agricultură sau industrie alimentară.

"Finanţăm orice afacere inovativă, nu doar cele care au background tehnologic puternic", explică Bogdan Almaşi, CEO-ul Rōnin. De asemenea, platforma oferă oportunitatea accesului la capital atât pentru start-up-uri, cât şi pentru companii cu istoric pe piaţă, care vor să-şi accelereze creşterea. Şi în cazul acestora, inovaţia este testul pe care va trebui să îl treacă pentru listarea pe Rōnin.

"Suntem convinşi că succesul în afaceri se bazează fundamental pe inovaţie. Aceasta este fundaţia pe care trebuie construit un business semnificativ diferit faţă de concurenţă şi conceput să servească nevoilor clienţilor şi comunităţii unde se dezvoltă. Profitabilitatea şi creşterea sustenabilă a unei afaceri sunt strâns legate de impactul pozitiv al acesteia în comunitate", mai spune CEO-ul Rōnin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro