Revista BURSA Construcţiilor

ÎN PRIMELE 8 LUNI:Lucrările de construcţii au crescut în volum cu 27%

M.A.
Miscellanea /

Lucrările de construcţii au crescut în volum cu 27%

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în primele opt luni ale anului, ca serie brută, cu 27%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 20,6%, raportat la perioada similară din 2018, potrivit datelor publicate, marţi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În august 2019, volumul lucrărilor de construcţii a urcat, faţă de luna precedentă, ca serie brută, cu 0,6%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a rămas la acelaşi nivel. Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 32,7%, respectiv cu 35%, informează Agerpres.

În perioada 1 ianuarie - 31 august 2019, comparativ cu intervalul similar din 2018, volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 27%. Pe elemente de structură au avut loc creşteri la construcţiile noi (+33,5%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+18,6%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+2,3%). Pe obiecte de construcţii, ca serie brută, au avut loc creşteri ale volumului de lucrări de construcţii astfel: clădirile nerezidenţiale cu 39,5%, clădirile rezidenţiale cu 35,2% şi la lucrările de construcţii inginereşti cu 16,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut în perioada de referinţă cu 20,6%, creştere reflectată în volumul lucrărilor de construcţii noi cu 28,5%, lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente cu 10,9% şi al lucrărilor de reparaţii capitale cu 2,8%. Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate evidenţiază creşterea volumului lucrărilor de construcţii la clădirile nerezidenţiale cu 34,2%, clădirile rezidenţiale cu 32,2% şi la construcţiile inginereşti cu 10,7%.

În august 2019, comparativ cu iulie 2019, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 0,6%, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+13,8%). Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de construcţii noi au scăzut cu 7,1%, respectiv cu 2,3%. Pe obiecte de construcţii, seria brută indică o creştere a volumului construcţiilor inginereşti cu 3% şi a clădirilor nerezidenţiale cu 0,1%. Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 4,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a rămas la acelaşi nivel în perioada de referinţă. Creştere s-a evidenţiat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+7,6%). Volumul lucrărilor de reparaţii capitale şi al lucrărilor de construcţii noi a scăzut cu 8,9%, respectiv cu 2%. Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate indică o creştere a volumului lucrărilor de construcţii la clădirile nerezidenţiale cu 2,5% şi la lucrările de construcţii inginereşti cu 0,2%. Volumul lucrărilor de construcţii la clădirile rezidenţiale a scăzut cu 3,1%.

În august 2019, comparativ cu august 2018, volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 32,7%. Pe elemente de structură au fost înregistrate creşteri ale volumului lucrărilor de construcţii noi şi lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+36,6% fiecare) şi lucrărilor de reparaţii capitale (+ 1,1%). Pe obiecte de construcţii, seria brută evidenţiază creşteri ale volumului lucrărilor de construcţii astfel: clădiri nerezidenţiale cu 50,4%, clădiri rezidenţiale cu 31,0% şi la construcţii inginereşti cu 25,5%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 35%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri astfel: lucrările de construcţii noi (+40,6%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+36,9%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+2,7%). Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate indică creşteri ale volumului lucrărilor de construcţii astfel: clădirile nerezidenţiale (+52,9%), clădirile rezidenţiale (+33,5%) şi la construcţiile inginereşti (+25,8%).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS