ÎN PRIMELE 9 LUNI ALE ANULUI 2020Banca Transilvania a obţinut un profit net de 901,49 milioane de lei

S.B.
Bănci-Asigurări /

Banca Transilvania a obţinut un profit net de 901,49 milioane de lei

Banca Transilvania a obţinut un profit net de 901,49 milioane de lei, în primele 9 luni ale anului 2020 iar grupul BT, cu toate subsidiarele a obţinut un profit total de 1.056,76 milioane lei, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

De asemenea, activele Grupului Financiar Banca Transilvania au ajuns la 100,4 miliarde lei la finalul trimestrului trei din acest an, creditele au crescut până la 41,9 miliarde lei, inclusiv creditele din contractele de leasing financiar, iar depozitele clienţilor au ajuns la 83,9 miliarde lei, din care 58,7 miliarde lei sunt economiile persoanelor fizice, iar 25,2 miliarde lei, ale persoanelor juridice.

Potrivit comunicatului, rata expunerilor neperformante, conform indicatorului EBA, este de 3,59% la 30 septembrie 2020. Gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante conform standardelor EBA este de 124%. Dacă sunt luate în considerare şi garanţiile, rata de acoperire este de 131%. Solvabilitatea băncii fără profitul anului 2020 este de 20,01%, iar cu profitul inclus aceasta este de 21,80%.

"Deşi evoluţia nu este deloc favorabilă din cauza pandemiei,rămânem optimişti şi încrezători în revenirea economiei în următoarea perioadă. Ne dorim creşterea finanţărilor acordate de BT, în cel mai responsabil şi eficient mod posibil, pentru a susţine economia şi creşterea băncii. În mod cert, contextul actual, care a afectat întreaga lume şi poate chiar mai tare economiile dezvoltate, aduce şi oportunităţi pentru România şi acesta este şi un avantaj pentru noi pentru că nimeni nu cunoaşte piaţa mai bine decât noi, ca bancă românească" - afirmă Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

Impactul contextului actual în metodologia şi nivelul de provizioane porneşte de la abordarea prudentă si preventivă specifică Băncii Transilvania. BT a făcut schimbări de metodologie privind provizionarea, ţinând cont de recomandările BNR şi EBA. Considerând potenţialele efecte viitoare ale crizei de sănătate şi economice, costul riscului la finalul trimestrului trei din 2020 a fost de 1,68%. În 9 luni din 2020, soldul provizioanelor a crescut cu 16,2% până la 2.944 mil. lei, comparativ cu soldul de la finalul anului 2019 (2.533 mil. lei).

Opinia Cititorului ( 1 )

 1. Ce vrajeala... aia au impachetat contracte ca forma de plata viitoare la o cotatie prezenta ridicata.

  Este maxim ciclu active in piata si astia au impachetat frumos promisiuni viitoare de plata. 

  Pe urmatorii 6 ani este trend descendent la active financiare, in raport real cu inflatia. 

  Dar formele de plata de acum vor creste in viitor in timp ce activele financiare scad. 

  Deci bancile vor avea yeld mai mare din plati si yeld mai mic din apreciere active. 

  Asta daca isi vor controla bine debitorii si riscurile aferente din piata. 

  Bancile din romania vor face “bail-in”uri ca in Cipru ... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro