Abonament gratuit
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

ÎN PRIMELE 9 LUNI:Vienna Insurance Group, creştere de 9,5% a profitului net

A.I.
Internaţional /

Vienna Insurance Group, creştere de 9,5% a profitului net

Vienna Insurance Group (VIG), grup austriac din care fac parte şi Asirom şi Omniasig, a anunţat, miercuri, o creştere de 9,5% a profitului net în primele 9 luni, la 226,5 milioane de euro, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care primele subscrise au avansat.

Astfel, primele au crescut cu 6,7%, la 7,9 miliarde de euro. Profitul (înainte de impozitare) a crescut cu 6,8%, la 376 milioane euro. Rata combinată s-a situat la de 96,4%, similar cu nivelul din perioada corespunzătoare a anului anterior (96,3%).

Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group, a declarat: "Cifrele noastre cheie aferente anului 2019 indică îmbunătăţiri după primele nouă luni, iar tendinţa de creştere începută în 2016 continuă. Suntem foarte încrezători cu privire la atingerea obiectivelor noastre pentru 2019, respectiv prime brute subscrise de 9,9 miliarde de euro şi profit (înainte de impozitare) în intervalul 500-520 milioane de euro."

Toate liniile de business au înregistrat creşteri ale primelor. VIG a reuşit să obţină creşteri de două cifre pe asigurări de sănătate (+11,2%) şi asigurări de proprietăţi (+10,1%).

"Cei mai mari contributori la creşterea primelor au fost pieţele din Polonia (+165 milioane de euro), Austria (+ 110 milioane de euro) şi Ţările Baltice (+91 milioane de euro). Pieţele ECE au contribuit cu peste 9% la creşterea primelor, sau aproximativ 5% ajustat pentru a reflecta consolidarea pentru prima dată a companiilor din Polonia, Ţările Baltice şi Bosnia-Herţegovina)", arată susrsa citată.

Rezultatul a fost pozitiv pe toate pieţele, iar cele mai mari creşteri de profit au fost înregistrate în Polonia, Austria şi Bulgaria. Profitul grupului după impozitare şi plata intereselor minoritare (profitul net) a crescut cu 9,5%, la 226,5 milioane de euro.

Potrivit sursei citate, "rata combinată s-a situat la 96,4%, fiind cu doar 0,1 puncte procentuale peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului anterior (96,3%), din cauza condiţiile meteo nefavorabile. Bulgaria, Ţările Baltice şi segmentul Alte pieţe din ECE au înregistrat îmbunătăţiri semnificative ale ratei combinate pe segmentul asigurărilor generale. Scăderile în ceea ce priveşte rata combinată au fost determinate în principal de măsurile pe segmentul auto adoptate în Ucraina şi Serbia şi cele pe segmentul de proprietăţi adoptate în Croaţia".

De asemenea, cu toate că rata combinată s-a îmbunătăţit semnificativ şi în ţara noastră (-3,1 puncte procentuale) datorită măsurilor din segmentul asigurărilor de răspundere civilă auto, nivelul acesteia rămâne peste 100%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

21 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5487
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3705
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.6485

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie